Διπλό φονικό Στροβόλου: Εγκρίθηκε το αίτημα του ετεροθαλή αδελφού του Τζιωνή για νομική αρωγή

Διπλό φονικό Στροβόλου: Εγκρίθηκε το αίτημα του ετεροθαλή αδελφού του Τζιωνή για νομική αρωγή | Newsit.com.cy

Το Δικαστήριο, αφού έλαβε υπόψη του την έκθεση του Γραφείου Ευημερίας για τον κατηγορούμενο, βρήκε το αίτημα δικαιολογημένο και έτσι προχώρησε στην έγκρισή του. Η Κατηγορούσα Αρχή δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση στο αίτημα αυτό.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος θα συνεχίσει να εκπροσωπείται στη δίκη από το δικηγόρο Ευάγγελο Χειμώνα, ο οποίος τον εκπροσώπησε και στις 13 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στις εις βάρος τους κατηγορίες.

Ο Σολωμού είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος έχει ήδη παραδεχτεί τη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας. Ο Τζιωνής δήλωσε παραδοχή στις επτά από τις οκτώ συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζει από κοινού με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση. Δεν παραδέχτηκε μόνο την έκτη κατηγορία που αφορά στη διάρρηξη της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Ο κατηγορούμενος δεν είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο κατά τη διαδικασία της απαγγελίας των κατηγοριών.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση, Λευτέρης Σολωμού, Σάρα Σιάμς και Μάριος Χατζηξενοφώντος, δήλωσαν μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για φόνο, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα αρχίσει στις 29/10/2018 στις 9 το πρωί κατά την οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής.

Μέχρι τότε όλοι οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

MM