Νομικό προηγούμενο από δικαστική απόφαση για αποζημίωση 65 χιλ. ευρώ σε ανήλικο θύμα βιασμού

Νομικό προηγούμενο από δικαστική απόφαση για αποζημίωση 65 χιλ. ευρώ σε ανήλικο θύμα βιασμού | Newsit.com.cy

Γίνεται λόγος για δικαστικό προηγούμενο και απόφαση-σταθμό που έλαβε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, καθώς επεδίκασε γενικές και τιμωρητικές αποζημιώσεις ύψους 65 χιλιάδων υπέρ ανήλικου θύματος σεξουαλικής κακοποίησης από έναν ενήλικο.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε ο νομικός Σίμος Αγγελίδης, το γραφείο του οποίου διαχειρίστηκε με επιτυχία την αστικής φύσεως αγωγή. Ο ίδιος αναφέρεται σε τιμωρητική απόφαση που ικανοποιεί ηθικά το θύμα, με την διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού να ξεκινά μετά την καταδίκη του 63χρονου άνδρα από Ποινικό Δικαστήριο.

Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελίδης, πλέον ανοίγει ο δρόμος για το τότε 12χρονο θύμα να διεκδικήσει και υλικές αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστη.

Ο καταδικασθείς, όπως σημειώνει ο κ. Αγγελίδης, ο 63χρονος τότε άνδρας, θα είναι εναγόμενος στη συγκεκριμένη διαδικασία και θα οφείλει να καταβάλλει τις αποζημιώσεις. «Οι όποιες αποζημιώσεις σίγουρα δεν μπορούν ούτε να αποκαταστήσουν ούτε να επανορθώσουν τις όποιες ζημιές. Είναι τουλάχιστον μια επιπλέον ηθική ικανοποίηση, πέραν της ποινής φυλάκισης», υπογράμμισε.

MM