Η Αρχή Εποπτείας απαντά στην καταγγελία της Αν. Παπαδοπούλου για την αποφυλάκιση παιδεραστή

Η Αρχή Εποπτείας απαντά στην καταγγελία της Αν. Παπαδοπούλου για την αποφυλάκιση παιδεραστή | Newsit.com.cy

Με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δεν έχει εξουσία να επιβάλει οποιονδήποτε περιορισμό που να σχετίζεται με ενήλικο θύμα και ειδικότερα περιορισμό που να μην επιτρέπει τη διαμονή ή διακίνηση σε χώρους που διαμένει ή διακινείται ενηλικιωθέν θύμα».

Προστίθεται ότι «τις επόμενες μέρες θα ασκήσει τις αρμοδιότητες της, εξασφαλίζοντας Διάταγμα από το Δικαστήριο, ώστε ο αποφυλακισθείς να τεθεί σε εποπτεία».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία άσκησης εποπτείας αποσκοπεί στην αποτροπή του κινδύνου επανάληψης αδικήματος σεξουαλικού χαρακτήρα σε βάρος ανηλίκου.

Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι «μετά από εισήγηση της Αρχής κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως το αρμόδιο Υπουργείο, νομοσχέδιο με σκοπό την τροποποίηση του υπό αναφορά νόμου ώστε να διευρυνθούν οι εξουσίες εποπτείας της Αρχής».

«Στα πλαίσια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου ενώπιον της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, θα μπορούσε να εξεταστεί και το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης αυτών των εξουσιών, για την προστασία προσώπων που θυματοποιήθηκαν, ακόμα και μετά την ενηλικίωσή τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

MM