Επιστολή-«καταπέλτης» σε Αναστασιάδη του θύματος του αποφυλακισθέντα παιδεραστή – Ζητά δίωξη και της συζύγου για «ενεργό ρόλο»

Επιστολή-«καταπέλτης» σε Αναστασιάδη του θύματος του αποφυλακισθέντα παιδεραστή – Ζητά δίωξη και της συζύγου για «ενεργό ρόλο» | Newsit.com.cy

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απέστειλε το θύμα του προσφάτως αποφυλακισθέντα με προεδρική χάρη παιδεραστή, ζητώντας, την επανεξέταση της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησής της. Στόχος να καταδειχθεί με σαφήνεια η ενεργός εμπλοκή της συζύγου του παιδεραστή στην υπόθεση, προκειμένου να υποστεί ποινική δίωξη.

Ο δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Σίμος Αγγελίδης, καταγγέλλει με επιστολή του εκ μέρους του θύματος, στον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, το 2013, η Αστυνομία δεν εντόπισε ουδέν το μεμπτόν εις βάρος της συζύγου του παιδεραστή, παρά τις εξ αρχής εις βάρος της ενδείξεις!

Εδώ εμφανίζεται το εξής οξύμωρο, παρότι η καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία επιβλήθηκε στον παιδεραστή ποινή φυλάκισης 3,5 χρονών είναι καταπέλτης και κατά της συζύγου του, καθώς διαπιστώνεται ενεργός εμπλοκή της στα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, εντούτοις αυτή ουδέποτε καταδικάσθηκε, καθώς δεν εστάθη εφικτό να κατηγορηθεί!

Μάλιστα, αξίζει σε αυτό το σημείο να παραθέσουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την καταδικαστική απόφαση την οποία και εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2016 η Επαρχιακός Δικαστής Λάρνακας, Εύη Γεωργίου Αντωνίου. «Η σύζυγος του παιδεραστή και υπάλληλος Σχολικής Εφορίας είχε ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. Η σεξουαλική αποπλάνηση του θύματος άρχισε από την ηλικία των 12 χρονών. Ειδικότερα, όμως, από την 1/5/2012 έως και τις 31/12/2012, στην ηλικία των 16 χρονών, υπήρξε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης».

Ο παιδεραστής κατά τον ουσιώδη χρόνο ήταν 61 χρονών και η σύζυγός του 55 χρονών και εξακολουθούν να διαμένουν πλησίον της οικίας του θύματος, σε κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας. Η προσπάθεια του παιδεραστή να πλησιάσει την ανήλικη με τη βοήθεια της συζύγου του ξεκίνησε περί το 2009, όταν ήταν μόλις 12 ετών.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε σε άρθρο του Μιχάλη Χατζηστυλιανού, για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στην επιστολή του δικηγόρου του θύματος, προς τον ΠτΔ, με ημερομηνία 17/9/2018, ο κ. Αγγελίδης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «(…) Θεωρώ σκόπιμο και αναγκαίο να απευθυνθώ σε εσάς για να επαναφέρω ένα θέμα το οποίο είναι μείζονος σημασίας και αφορά τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης. Ένα θέμα το οποίο παραμένει ακόμα χωρίς να έχει εξεταστεί, με αποτέλεσμα η όποια τιμωρία και δικαστική δικαίωση που αποδόθηκε στο θύμα με την καταδίκη του θύτη, να παραμένει μερική και κολοβωμένη. Πιο ειδικά, η πελάτιδα μου εξ υπαρχής υπέβαλλε συγκεκριμένες κατηγορίες και καταγγελίες εναντίον όχι μόνο του θύτη αλλά και της συζύγου αυτού, η οποία όμως, για άγνωστους λόγους μέχρι και σήμερα ουδέποτε κατηγορήθηκε παρά την άμεση και ενεργή συμμετοχή της. Μάλιστα, το Δικαστήριο κατά τις δύο αποφάσεις που εξέδωσε, αφού άκουσε όλη την μαρτυρία που παρουσιάστηκε ενώπιον του κατέγραψε, παρά το ότι η σύζυγος του δεν ήταν κατηγορούμενη, με λεπτομέρεια την ενεργή εμπλοκή και συμμετοχή της στην υπόθεση. 

Σημειώνω δε ότι η εν λόγω κυρία εξακολουθεί να εργάζεται σε σχολείο παρά τα διαβήματα τα οποία έχουν γίνει προς το υπουργείο Παιδείας. Παρακαλώ, όπως με δική σας πρωτοβουλία και με βάση τη δικαστική διαπίστωση, επανεξεταστεί ο φάκελος της υπόθεσης γιατί οι καταγγελίες και τα ευρήματα του Δικαστηρίου σε σχέση με τη συμμετοχή, εμπλοκή, συνέργεια της συζύγου του θύτη δεν έχουν ακόμα εξεταστεί. 

Παρακαλώ, όπως δοθούν οι σχετικές οδηγίες μέσω του Αρχηγού Αστυνομίας για να επανεξεταστεί ο φάκελος υπό το πρίσμα και των ευρημάτων της δικαστικής απόφασης. 

Οφείλει, επιτέλους, να κριθεί δικαστικά η πιθανή ευθύνη και της συζύγου του θύτη. Σαφώς το τεκμήριο της αθωότητας θα συντρέχει και θα έχει την ευκαιρία να προβάλει την υπεράσπισή της, αλλά και να κριθεί για τις πράξεις και παραλείψεις της».

MM