Στα «μαλακά» της Δικαιοσύνης ο καθηγητής-σάτυρος που θώπευε σε απόκρυφα σημεία τις 12χρονες μαθήτριές του

Στα «μαλακά» της Δικαιοσύνης ο καθηγητής-σάτυρος που θώπευε σε απόκρυφα σημεία τις 12χρονες μαθήτριές του | Newsit.com.cy

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς ο 52χρονος ξεδιάντροπα παρενοχλούσε ασύστολα και κατ’ εξακολούθησιν τις ανήλικες μαθήτριες ακόμα και εντός τάξης! Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες της Α’ Γύμνασίου κατά την περίοδο τέλεσης των αδικημάτων, την σχολική περίοδο 2014-2015, ήταν μόλις 12-13 ετών…

Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, καθώς τα θύματα-μάρτυρες κατηγορίας παραμένουν ανήλικες. Εντούτοις, παρά το γεγονός ότι οι μαρτυρίες των μαθητριών κρίθηκαν από το ίδιο το Δικαστήριο ως αξιόπιστες, ο 52χρονος καθηγητής έπεσε προφανώς στα «μαλακά», καθώς καταδικάσθηκε σε μόλις ένα έτος φυλάκισης, για επαναλαμβανόμενες πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης κατά ανηλίκων, καθώς και για άσεμνες επιθέσεις κατά μαθητριών.

Οι μαθήτριες είχαν καταγγείλει την επίμαχη περίοδο (2014-’15) στην Αστυνομία ότι ο εν λόγω καθηγητής άγγιζε και χάιδευε τα στήθη και τα οπίσθια τους, ενώ βάσει των μαρτυριών προκύπτει και λεκτική παρενόχληση εις βάρος των νεαρών μαθητριών, στις οποίες έκανε διάφορα κομπλιμέντα και τους έλεγε στο αυτί ερωτόλογα.

Βάσει ρεπορτάζ του Reporter.com.cy, σημειώνεται πως ο καθηγητής παρενοχλούσε τις μαθήτριες κατά τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε να μην καθίσταται αντιληπτός από τους υπόλοιπους μαθητές της τάξης.

Αξίζει εξάλλου να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον 52χρονο καθηγητή σχεδόν αμέσως μετά την διατύπωση των μαζικών καταγγελιών.

MM