Μενεού: Κουκουλοφόρος με χασαπομάχαιρο όρμηξε σε σχολείο!

Μενεού: Κουκουλοφόρος με χασαπομάχαιρο όρμηξε σε σχολείο! | Newsit.com.cy

Ο κουκουλοφόρος προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού, καταδιωκόμενος από πολίτες και τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου, ενώ νωρίτερα είχε αποπειραθεί να πραγματοποιήσει ληστεία στο περίπτερο στο Μενεού.

Από τον πανικό του εισήλθε στο σχολείο ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου και κάποιους άλλους στην αυλή του σχολείου, ενώ εν συνεχεία κατέφθασε και η Αστυνομία. Ο μασκοφόρος δεν προέβαλε ουδεμία αντίσταση και ουδείς κινδύνευεσε, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ενώ έχει ενημερωθεί και το Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

 Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης «λίγο μετά τις 10 το πρωί, νεαρός που φορούσε κουκούλα στο κεφάλι αποπειράθηκε να ληστέψει περίπτερο, κρατώντας ένα μαχαίρι. Ο κουκουλοφόρος καταδιώχθηκε από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου και στην προσπάθεια του να διαφύγει, πήδηξε από κλειδωμένο κάγκελο και εισήλθε στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου» που γειτνιάζει με το υποστατικό.

Πρόσθεσε ότι «ο νεαρός ακινητοποιήθηκε άμεσα από πολίτες, ενώ δεν υπήρξε οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους μαθητές. Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο και το χειρίζεται».

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη «αμέσως μετά το περιστατικό, η Αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, συνέλαβε τον νεαρό και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με την διερεύνηση του θέματος. Ο κουκουλοφόρος είναι νεαρός 29 ετών από τη Λάρνακα».

Ο Αντρέας Αγγελίδης σημείωσε πως «δεν ήταν πρόθεση του νεαρού να εισβάλει στο Σχολείο αφού δεν ήταν στόχος του. Ο 29χρονος εισήλθε στο Σχολείο  καταδιωκόμενος, μετά από απόπειρα ληστείας και συνελήφθη άμεσα».

Ο νεαρός που συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου  Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου.

 

 

MM