Πρώτη φορά η κυπριακή αστυνομία διερευνά δολοφονία στα κατεχόμενα! Αίτημα ψευδο-αστυνομίας για παράδοση του φονιά γνωστού καλλιτέχνη

Πρώτη φορά η κυπριακή αστυνομία διερευνά δολοφονία στα κατεχόμενα! Αίτημα ψευδο-αστυνομίας για παράδοση του φονιά γνωστού καλλιτέχνη | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, ανέφερε πως η κυπριακή Αστυνομία ενημερώθηκε από τη Δικοινοτική Ομάδα Επαφής για τον φόνο που διαπράχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, στο κατεχόμενο Τρίκωμο, εναντίον του 53χρονου Τουρκοκύπριου και με φερόμενο δράστη τον 23χρονο Πακιστανό.

Χθες, μετά από πληροφορία, η Αστυνομία εντόπισε τον ύποπτο στη Λεμεσό και τον συνέλαβε, ο οποίος ανακρινόμενος «παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και αναφέρει κάποιους ισχυρισμούς όσον αφορά την εμπλοκή του».

Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο ενέκρινε το αίτημα για 8ήμερη προσωποκράτηση του, για το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης, παράνομης εισόδου και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει το πώς η Κυπριακή Αστυνομία χειρίζεται το θέμα που για πρώτη φορά προκύπτει, ο κ. Βασιλείου εξήγησε ότι «το αδίκημα έγινε σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου εφαρμόζεται ο ποινικός κώδικας και η σύλληψη του δράστη έγινε στη Λεμεσό. Για το λόγο αυτό διερευνάται η υπόθεση από το ΤΑΕ Λεμεσού».

«Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται τέτοια υπόθεση και το Αρχηγείο Αστυνομίας διαβουλεύεται το θέμα με τη Νομική Υπηρεσία, για τον παραπέρα χειρισμό του», συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως ο συλληφθείς ανέφερε κατά την ανάκριση του πως εισήλθε στις ελεύθερες περιοχές από μη ελεγχόμενο σημείο, μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

Η Αστυνομία στη Λεμεσό συνέλαβε επίσης 20χρονο φοιτητή από το Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον 23χρονο ομοεθνή του. Εναντίον του διερευνάται υπόθεση παροχής συνδρομής σε παράνομο αλλοδαπό, ενώ η υπόθεση έχει σήμερα καταχωρηθεί στο δικαστήριο και ορίστηκε για εκδίκαση στις 11 Δεκεμβρίου. Ο 20χρονος, που αρνήθηκε ενοχή, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

MM