Τζογαδόρος που χρωστούσε ο κουκουλοφόρος που μπούκαρε με χασαπομάχαιρο σε σχολείο στο Μενεού – «Παναγία μου, συγνώμη, έκαμα λάθος»

Τζογαδόρος που χρωστούσε ο κουκουλοφόρος που μπούκαρε με χασαπομάχαιρο σε σχολείο στο Μενεού – «Παναγία μου, συγνώμη, έκαμα λάθος» | Newsit.com.cy

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 29χρονου από τη Δρομολαξιά, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας ληστείας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, απειλής και παράνομης εισόδου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 στη Κοινότητα Μενεού της επαρχίας Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο ύποπτος, που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, φέρεται να μπήκε σε περίπτερο στο Μενεού και αφού πρόταξε μαχαίρι κουζίνας μήκους 30 εκατοστών εναντίον της υπευθύνου του υποστατικού, ζήτησε χρήματα.

Στη σκηνή βρισκόταν και ο σύζυγος της υπευθύνου και ο ύποπτος φέρεται να κτύπησε το μαχαίρι που κρατούσε στο πάγκο του ταμείου και να φώναξε «λεφτά-λεφτά». Ο ύποπτος πρόταξε το μαχαίρι εναντίον του συζύγου εξακολουθώντας να φωνάζει για να του δώσουν χρήματα, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης.

Η υπεύθυνη του περιπτέρου άρχισε να φωνάζει βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να τραπεί σε φυγή με κατεύθυνση το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, ωστόσο έγινε αντιληπτός από πολίτες, οι οποίοι τον καταδίωξαν.

Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο ύποπτος φέρεται να πήδηξε πάνω από το κάγκελο του σχολείου, να μπήκε στην αυλή και κρατώντας το μαχαίρι έτρεξε προς το γήπεδο, όπου ανακόπηκε και ακινητοποιήθηκε από τους πολίτες που τον καταδίωκαν. Οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν από τον ύποπτο το μαχαίρι που κρατούσε το οποίο και παρέδωσαν σε μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου που μετέβησαν στη σκηνή.

Ο ύποπτος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου και αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Παναγία μου, συγνώμη, έκαμα λάθος».

Ο ύποπτος διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ότι ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία μετά από γραπτή συγκατάθεση, διενήργησε έρευνες στο αυτοκίνητο και την κατοικία του υπόπτου, χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.

Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προέβη στη απόπειρα ληστείας επειδή χρωστούσε χρήματα σε διάφορα άτομα, χρήματα που έχασε στο τζόγο. Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του υπόπτου για τέσσερις ημέρες.

MM