Απάντηση Deep Purple στις αντιδράσεις για τη συναυλία: «Όταν πρόκειται για μουσική δεν παίρνουμε καμία πλευρά»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ελληνοκυπριακή πλευρά σχετικά με την προγραμματισμένη για τις 24 Μαΐου συναυλία των Deep Puprle στα κατεχόμενα, ο τραγουδιστής του θρυλικού ροκ συγκροτήματος, Ian Gillan, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της μπάντας.
Κάνοντας πριν σαφές ότι το συγκρότημά του δεν τάσσεται υπέρ καμίας πλευράς και ότι οι Deep Puple έχουν επανηλειμμένα παίξει σε περιοχές με πολιτικά προβλήματα, ανέφερε:

“Όταν πρόκειται να δώσουμε συναυλίες δεν παίρνουμε ποτέ τη μία ή την άλλη πλευρά. Θυμάμαι κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου τις περιοδείες των μπαλέτων του Μπολσόι, των Κοζάκων χορευτών, και των Σοβιετικών ποδοσφαιρικών ομάδων στο Λονδίνο, αλλά και άλλες ανταλλαγές πολιτισμικών ομάδων από τη Δύση προς τη Σοβιετική Ένωση και αντίστροφα.

Η διπλωματία και η πολιτιστική πλευρά ήταν πάντα ανοιχτές στην Τέχνη, τον αθλητισμό και τη διασκέδαση, ανεξάρτητα με το πόσο τρομακτικό και συγκρουσιακό ήταν το περιβάλλον”.

Να σημειωθεί ότι η συναυλία είναι προγραμματισμένη να γίνει στην κατεχόμενη πλευρά της Λευκωσίας, με αφορμή την 25η επέτειο του πανεπιστημίου Near East.