Αυτό είναι το βίντεο του αίσχους του κατοχικού στρατού για την επέτειο της εισβολής

Οι κατοχικές Αρχές προκαλούν για πολλοστή φορά για την επέτειο της τουρκικής εισβολής, με ένα βίντεο με στιγμιότυπα από το μοιραίο καλοκαίρι του 1974.

Το βίντεο «τιμής», επενδεδυμένο και με την αντίστοιχη «ατμοσφαιρική» μουσική, δημοσιεύουν οι κατοχικές τουρκικές δυνάμεις για την επέτειο της εισβολής.

https://youtube.com/watch?v=kQdpBopPIfU

Στο βίντεο αυτό αναφέρεται ενδεικτικά πως η εισβολή επρόκειτο κατά τους Τούρκους περί ειρηνευτικής επιχείρησης,«Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τιμούμε τους ήρωές μας για την 44η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο».

Εξάλλου, το ίδιο προκλητικά είναι και τα μηνύματα του Τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι και του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωές μας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη στους τραυματίες πολέμου για την 44η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου, που έδωσε τέλος στην τυραννία στην Κύπρο», αναφέρει στο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

Αντίστοιχα, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγραψε στο twitter:

«Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωές μας και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη στους τραυματίες πολέμου για την 44η επέτειο της Ειρηνευτικής Επιχείρησης Κύπρου. Η τουρκική Δημοκρατία θα είναι πάντοτε δίπλα στον τ/κ λαό».