Ιράκ: Πάνω από 50 αντάρτες νεκροί από αεροπορική επιδρομή

Τουλάχιστον πενήντα νεκροί αντάρτες είναι ο απολογισμός από τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις στην Αλ Άνμπαρ, μια επαρχία που βρίσκεται στα δυτικά του Ιράκ και συγκλονίζεται εδώ και πολλές εβδομάδες από επεισόδια βίας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής.
Οι δυνάμεις ασφαλείας «έλαβαν μια ακριβή πληροφορία που τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν σφοδρές και αποτελεσματικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον ομάδων τρομοκρατών στο Αλ Άνμπαρ την 21η Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 50 τρομοκρατών» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.

Μεταξύ των νεκρών ήσαν πολλοί ξένοι μαχητές από άλλες αραβικές χώρες, ενώ καταστράφηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, που δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες.

Οι επιδρομές αυτές αποτελούν την τελευταία επιχείρηση που πραγματοποιούν κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον των σουνιτών ενόπλων που έχουν καταλάβει πολλές αστικές ζώνες στην Άνμπαρ τις τελευταίες εβδομάδες.