ΜΟΕ με πρόσκληση Έρογλου σε Αναστασιάδη για τη συναυλία Deep Purple! – Και η Αμμόχωστος σε δεύτερη μοίρα…

Πιο σκληρός από τον τέως Πρόεδρο Χριστόφια είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Κυπριακό σύμφωνα με τον Ντερβίς Έρογλου ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο τέως Πρόεδρος Χριστόφιας ήταν περισσότερο υπέρ της ειρήνης.
Στη συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της Χουριέτ ο Ντερβίς Έρογλου δήλωσε ότι “η πολιτική Αναστασιάδη φαίνεται να είναι και πιο σκληρή. Αλλά επειδή στο παρελθόν είχε πει ναι στο σχέδιο Ανάν σαν να δημιούργησε την εντύπωση ότι είναι υπέρ της λύσης. Μάλιστα στις εκλογές έδωσε υποσχέσεις στο ΔΗΚΟ και αργότερα στο σκληρό μέτωπο. Μπορώ να πω ότι ο Χριστόφιας είναι περισσότερο υπέρ της ειρήνης από τον Αναστασιάδη”.

Ο Ντερβίς Έρογλου ανέφερε ακόμη ότι ο δικός τους στόχος είναι να γίνουν τα δημοψηφίσματα σε τρεις μήνες, ωστόσο ο Αναστασιάδης δεν σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρξει λύση πριν το τέλος του 2015.

Για τα Βαρώσια, είπε ότι οι Ε/Κ υπολογίζουν ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης μόνο την επιστροφή των Βαρωσίων. “Ωστόσο από τη στιγμή που θα δώσεις τα Βαρώσια δεν γίνεται λύση. Και επιπλέον η λύση καθυστερεί. Επειδή από τη στιγμή που θα δώσεις τα Βαρώσια θα πουν ‘με λίγη πίεση πήραμε τα Βαρώσια, αν ασκήσουμε πίεση και για άλλα θα τα πάρουμε’. Αυτό θα φέρει μη λύση”.

Ο Τ/Κ ηγέτης κατηγόρησε την Ε/κ πλευρά ότι διεξάγει διαπραγματεύσεις με βάση τα δεδομένα του 1974, παρόλο που άλλαξαν από τότε πολλά. “Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να διεξάγονται με βάση τα σημερινά δεδομένα. Αυτοί τους οποίους οι Ε/Κ λένε έποικους, είναι τρίτη γενιά στην ‘ΤΔΒΚ’”. “Όταν καθίσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έδειξα στον Αναστασιάδη της αντιπροσωπεία μας. Στην αντιπροσωπεία μας υπάρχουν 7-8 άτομα. Ο πατέρας των εγγονιών μου είναι εκ Τουρκίας. Η μητέρα του νομικού μας είναι εκ Τουρκίας. Η σύζυγος του ειδικού μας επί περιουσιακών θεμάτων είναι εκ Τουρκίας. Είναι και δύο κυρίες των οποίων οι σύζυγοι είναι επίσης εκ Τουρκίας. Μόνο η σύζυγος του Κουντρέτ Οζερσάι είναι Κύπρια. Επομένως αν κοιτάξουμε μόνο αυτό έχει τελειώσει το θέμα των εποίκων, του είπα. Πρέπει να αξιολογήσουμε τα τελευταία 40 χρόνια. Αν δεν υπολογίσετε αυτά τα 40 χρόνια δεν μπορείτε να φτάσετε πουθενά. Υπάρχουν κάποια αποτελέσματα αυτά τα 40 χρόνια”, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου.

Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ακόμη ότι η Γερμανία πήρε τους Γερμανούς που πηγαίνουν να εγκατασταθούν στην χώρα. “Η Γερμανία τους δέχεται, τους απορροφά, εσύ γιατί δεν τους απορροφάς;”, είπε ο κ. Έρογλου.

Για τις ΗΠΑ, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι δραστηριοποιήθηκαν έντονα για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. “Επειδή υπάρχει το θέμα του φυσικού αερίου. Κυρίως το Ισραήλ είναι πλούσιο σε φυσικό αέριο. Για το οικόπεδο 12 δεν μπορούν να πουν ότι είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Οι ΗΠΑ δεν θέλουν λύση για τα μαύρα μας τα μάτια. Οι ΗΠΑ έχουν ανάγκη την φιλία για να συνεχίσουν την ηγεμονία τους”, είπε.

Για την συναυλία των Deep Purple που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Μαΐου στα κατεχόμενα, ο Ντερβίς Έρογλου απηύθυνε έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να την παρακολουθήσουν μαζί. Ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι αυτή την έκκληση απηύθυνε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και κατά την συνάντησή τους ωστόσο δεν έλαβε απάντηση.