Της οικογενειοκρατείας στο Συνεργατισμό! Αφυπηρέτησε με εφάπαξ €500.000 και τον επαναπροσέλαβαν με τον γιο του να παίρνει τη θέση του!

– Φαίνεται πως η συγκεκριμένη οικογένεια είχε μετατρέψει το ΣΠΙ Μακράσυκας σε οικογενειακό “παραμάγαζο”
– Επί 50 έτη, οι άρρενες μιας οικογένειας κάλυπταν την ίδια θέση στην ΣΠΕ ενώ ετέθησαν υπό διερεύνηση
– Από τον παππού στον πατέρα, από τον πατέρα στον υιό, με τον πατέρα να επαναπροσλαμβάνεται…
– Ο επαναπροσληφθείς σε άλλη θέση πατέρας, πέραν των €500.000 αποζημίωσης, έλαβε και €70,000 εφάπαξ για την δεύτερη θέση!

Σε οικογενειακή επιχείρηση φέρεται να είχε μετατρέψει ένας εργαζόμενος συνεργατικό ίδρυμα στην επαρχία Λάρνακας, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», υπάλληλος της ΣΠΕ, ενώ αφυπηρέτησε λαμβάνοντας μάλιστα αφορολόγητη εφάπαξ αποζημίωση ύψους €500.000, εν συνεχεία αυτός επαναπροσελήφθη, σε διαφορετική πλέον θέση. Το μεγαλύτερο ευτράπελο είναι όμως πως την ακριβώς επόμενη μέρα στην κενωθείσα θέση εμφανίσθηκε ο γιος του με τον ίδιο μισθό!

Πλέον κατόπιν του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, το ΤΑΕ Λάρνακας προβαίνει σε εξέταση της απίστευτης αυτής υπόθεσης, αφότου το ζήτημα αρχικά το χειρίσθηκε η ευτυχώς πανταχού παρούσα πλέον Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία και ενημέρωσε την Γενική Εισαγγελία για τα τεκταινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υπάλληλος αφυπηρέτησε πρόωρα το 2011 όπου έλαβε το εφάπαξ μισού εκατομμυρίου στο οποίο συμπεριλαμβάνονταν και αποζημιώσεις για απώλεια καριέρας. Την ακριβώς επόμενη μέρα προσελήφθη ως ειδικός σύμβουλος του εν λόγω ιδρύματος, με απολαβές ύψους €120 χιλιάδων ετησίως, ενώ στην προηγούμενη θέση του διορίσθηκε ο γιος του, για τον οποίον οι κριτικές ήταν ευνοϊκές ως προς την απόδοσή του και την γενικότερη πορεία του.

Προφανώς η εν λόγω θέση είχε αποκτήσει χαρακτηριστικά «κληρονομικού δικαιώματος», καθώς αυτή άνηκε στον πατέρα του αφυπηρετήσαντα, ο οποίος με τη σειρά του φρόντισε να την παραδώσει στον γιο του, με την θέση να παραμένει οικογενειακό μονοπώλειο επί 50 ολόκληρα έτη!

Ενδεικτικά αξίζει να σημειωθεί, πως στην αλληλουχία, παππούς, πατέρας και υιός, ο αφυπηρετήσας πατέρας, αφότου αφυπηρέτησε πρόωρα, με εφάπαξ μισού εκατομμυρίου, εν συνεχεία, προσελήφθη ως Ειδικός Σύμβουλος κι όταν ξαναφυπηρέτησε κι από αυτή την θέση επιπροσθέτως έλαβε επιπλέον αποζημίωση της τάξης των €70,000!