Κοινοτάρχης και γιατροί στο Κακουργιοδικείο εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα εμπορίας προσώπων

Έντεκα οι εμπλεκόμενοι που βρέθηκαν Πασχαλιάτικα με «χειροπέδες» αναμέσά τους ένας κοινοτάρχης και δύο γιατροί για υπόθεση εμπορίας προσώπων

Ήδη από χθες παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο, όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση, εν αναμονή έναρξης της δίκης.

Κατόπιν σχετικής καταγγελίας υπήρξε άμεση κινητοποίηση του CID Λευκωσίας, καθώς και του Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Πρόσωπων.

Στην πορεία των ερευνών εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας προσώπων, με εγκέφαλο μάλιστα μια γυναίκα. Σύμφωνα με το στοιχειοτηθέν κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι είχαν ως αντικείμενο εκμετάλλευσης Ινδούς υπηκόους, στους οποίους έταζαν χρήματα και δουλειά στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού εξασφάλιζαν αμοιβές έναντι των καλών υπηρεσιών τους, ωστόσο εν συνεχεία  αφού τους αποσπούσαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά, απλά τους άφηναν στην τύχη τους!

Μάλιστα, τα ποσά αυτά ανέρχονταν μέχρι και τις 10.000 ευρώ κατ΄ άτομο!

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ…

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, οι κατηγορούμενοι έκαναν εισαγωγή Ινδών στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπου τους ενέγραφαν ως οικιακούς βοηθούς Κύπριων υπέρβαρων ασθενών – μαϊμού και μάλιστα εν αγνοία των τελευταίων, ενώ στην εξέλιξη διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από αυτούς όμως δεν ήταν καν ασθενείς.

Ο “εγκέφαλος” φέρεται να είναι μια γυναίκα από ένα χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, η οποία εξασφάλιζε τις ταυτότητες των ασθενών – μαϊμού και εν συνεχεία της προωθούσε στους γιατρούς που ήταν και αυτοί στο “κόλπο”. Αυτοί με την σειρά τους προχωρούσαν σε έκδοση πλαστών πιστοποιητικών ότι οι φερόμενοι μαϊμού εργοδότες ήταν όντως ασθενείς και δικαιολογείτο η παρουσία οικιακών βοηθών.

Θύματα είναι 18 Ινδοί εκ των οποίων οι 6 έχουν ταυτοποιηθεί με τους υπόλοιπους να αζητούνται προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.

Δημοσιογράφοι που ήρθαν σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές κάνει αναφορά και σε απόπειρα κάποιων εκ των κατηγορουμένων να επηρεάσουν τους ερευνώντες δημόσιους λειτουργούς, προκειμένου η υπόθεσή τους να μην παραπεμφθεί στο δικαστήριο, ενώ άγνωστο παραμένει το κατά πόσον τους έταξαν χρηματικά ποσά, οπότε η κατηγορία αναβαθμίζεται σε δεκασμό δημοσίου λειτουργού.