Πανικός και εκκένωση της Βρετανικής Βάσης Ακρωτηρίου λόγω «αδέσποτων» πυραύλων!

Όλα ξεκίνησαν κατά την προσγείωση μαχητικού αεροσκάφους στην Βρετανική Βάση Ακρωτηρίου
Η προσγείωση ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ομαλή, μάλλον ήταν για την ακρίβεια εξαιρετικά άτσαλη, με αποτέλεσμα να υπάρξει αποσύνδεση δύο πυραύλων οι οποίοι και εφέροντο στα φτερά οι οποίοι έμειναν “αδέσποτοι” στον δίαυλο.

Το περιστατικό έχει αναγκάσει τους Βρετανούς να προχωρήσουν σε άμεση εκκένωση της γύρω περιοχής σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων, προκειμένου οι αρμόδιοι πυροτεχνουργοί των Βάσεων να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Sigma το αεροσκάφος τύπου Tornado κατά την άτσαλη προσγείωσή του στον αεροδιάδρομο απώλεσε δύο πυραύλους αέρος-εδάφους Brimstone οι οποίοι και κατέληξαν στο δίαυλο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Ευτυχώς οι πύραυλοι δεν εξερράγησαν ενώ ο περιβάλλον χώρος έχει αποκλειστεί εδώ και ώρα προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι δύο πύραυλοι.

Ο εκπρόσωπος των Βάσεων ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες προς δημοσίευση και ότι πρόκειται να υπάρξει διερεύνηση του περιστατικού το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει πολλαπλές απώλειες.

Παράλληλα, μιλώντας στο Sigma ο Κοινοτάρχης Ακρωτηρίου, είπε ότι το εν λόγω περιστατικό αποδεικνύει και καταδεικνύει για πολλοστή φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα, της οποίας οι κάτοικοι ζουν δίπλα από μια στρατιωτική βάση.