Το μεσημέρι υποβάλλεται σε εγχείριση καρδιάς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Το τηλεφώνημα Μπάιντεν πριν την επέμβαση

  • Λίγο μετά τη 1 μ.μ. (ώρα Κύπρου) μπαίνει στο χειρουργείο ο ΠτΔ
  • «Καλή επιτυχία και περαστικά» ευχήθηκε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
  • Επίσκεψη και από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής: «Είναι στα χέρια των καλύτερων γιατρών»

Με ένα θερμό τηλεφώνημα ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο Mount Sinai, καλή επιτυχία στη σημερινή επέμβαση και περαστικά. Το τηλεφώνημα έγινε αργά χθες το απόγευμα και είχε κοινωνικό και προσωπικό χαρακτήρα.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε στις 8 το βράδυ κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε μεταβεί για την συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο. Ωστόσο καθώς εκείνη την ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποβαλλόταν σε ιατρικές εξετάσεις, συναντήθηκε με την πρώτη κυρία, Άντρη Αναστασιάδη και έδωσε τις ευχές και τις ευλογίες του.

«Ήλθαμε κατ’ ευθείαν από το αεροδρόμιο εδώ για να πούμε το καλησπέρα και να τον διαβεβαιώσουμε ότι είμεθα εν προσευχή, όχι μόνο την ώρα αυτή, αλλά συνεχώς».

Ο κ. Δημήτριος είπε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξεδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον κι ευχές και μάλιστα έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής μία εικόνα του Αγίου Νικολάου, μαζί με προσωπική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Τα δώσαμε στην κ. Αναστασιάδη, γιατί αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος της Κύπρου είναι σε εξετάσεις», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, προσθέτοντας ότι η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).

Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι λίγο νωρίτερα είχε γίνει το τηλεφώνημα του κ. Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά την επέμβαση, όταν το επιτρέψουν οι γιατροί.

«Είδαμε την κ. Αναστασιάδου η οποία είναι γεμάτη πίστη και θάρρος, όπως κι ο Πρόεδρος. Γι’ αυτό το λόγο είμαστε πολύ αισιόδοξοι και γεμάτοι ελπίδα. Είναι στα χέρια των καλύτερων γιατρών για την επέμβαση κι είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το πράγμα θα βοηθήσει τον Πρόεδρο να έχει πλέον ένα καινούργιο στοιχείο υγείας για να μπορεί να χειριστεί με περισσότερη άνεση τα δύσκολα θέματα της Κύπρου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγωγή του Προέδρου στο χειρουργείο θα γίνει λίγο αργότερα από τις 6 το πρωί ώρα Νέας Υόρκης, που είχε αρχικά προγραμματιστεί και η ακριβής ώρα της διορθωτικής χειρουργικής επέμβασης της μιτροειδούς βαλβίδας της καρδιάς, από τον καρδιοχειρουργό Ντέιβιντ Ανταμς, θα καθοριστεί τότε.