Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς… Καλούν μέσω fb σε πραξικοπηματική ανατροπή του ΠτΔ! Προβοκάτσια ή αφέλεια;

Όχι, μην τρίβετε τα μάτια σας να δείτε αν είναι αληθινό… ούτε μιλάμε για την ΕΟΚΑ Γ’… Στο facebook, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΠΟΛΙΤΗΣ”, φίλα προσκείμενης στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έχει εμφανιστεί σελίδα που τιτλοφορείται “Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς”, η οποία καλεί σε στάση και ανατροπή του νομίμως εκλεγμένου Προέδρου της Κύπρου, ένεκα των χειρισμών του στο Κυπριακό
Η συγκεκριμένη σελίδα φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στον χώρο κοινωνικής δικτύωσης του Facebook στις 12 Ιανουαρίου, τιτλοφορούμενη «Επαναστατικές Δυνάμεις Εθνικής Φρουράς». Σε αυτήν απευθύνεται άμεση έκκληση προς τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, αλλά και προς τους εφέδρους σε ανυπακοή προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

«Υπακοή στον κυπριακό λαό – Ανυπακοή στο καθεστώς Αναστασιάδη».

Την περασμένη Παρασκευή στην συγκεκριμένη σελίδα αναγραφόταν: «Οι οπλίτες παντώς τύπου, έφεδροι, κληρωτοί, επαγγελματίες και εθνοφύλακες αποτάσσουν την πίστη τους στις κυβερνητικές δυνάμεις και θέτουν το δυναμικό τους στην υπηρεσία του κυπριακού λαού, ο οποίος βλέπει να καταλύεται μπροστά του η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω πολιτικών μηχανορραφιών που διαπράττονται στην πόλη της Γενεύης».

Η ίδια σελίδα ως «ταυτότητα» των «Επαναστατικών Δυνάμεων Εθνικής Φρουράς» αναφέρει ότι είναι «στρατιωτικό κίνημα με πρωτοπορία τους εφέδρους οπλίτες». Καλεί επίσης σε συνένωση δυνάμεων «για την ανατροπή της δικτατορικής κυβέρνησης που βρίσκεται ερήμην του λαού στην Γενεύη και την ταυτόχρονη εγκατάσταση δημοκρατικού πολιτεύματος».

Και συνεχίζει: «Για αυτό καλούμε από την μία, σε πρώτη φάση την ραχοκοκαλιά της Ε.Φ η οποία την εφεδρεία και από την άλλη τους απλούς πολίτες για παλλαϊκή άμυνα μέσω κινητοποιήσεων σε διάφορες τοποθεσίες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστούμε στο πλευρό μας ως επιπλέον δύναμη τους κληρωτούς και επαγγελματίες οπλίτες, πάντα μαζί με τους εθνοφύλακες μας».

Σε προχθεσινή ανάρτηση στη σελίδα καλούνται επιτακτικά οι στρατιώτες να μην υπακούουν στο ΓΕΕΦ. Καλούνται «οι έφεδροι, οι κληρωτοί και οι επαγγελματίες οπλίτες με τους εθνοφύλακες στο πλευρό τους να αρνούνται τις διαταγές των μονάδων, των σχηματισμών και του Γ.Ε.Ε.Φ καλώντας τον κόσμο σε παλλαϊκή άμυνα. Ο στρατός καλεί τους υπόλοιπους πολίτες να τον συνοδεύσουν έξω από τα κυβερνητικά κτίρια της Λευκωσίας, συμπεριλαμβανομένου και του Γ.Ε.Ε.Φ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ

Ο «Π» αναφέρει πως οι αρχές ασφαλείας της Κ.Δ. έχουν εντοπίσει από τη πρώτη στιγμή τη συγκεκριμένη σελίδα η οποία έχει τεθεί υπό στενή παρακολούθηση. Εκ παραλλήλου επιχειρείται προσπάθεια ταυτοποίησης των δημιουργών της, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και νομικά μέτρα. Κβερνητική πηγή κάνει λόγο για σοβαρό θέμα, καθώς οι διαχειριστές αυτής της σελίδας καλούν σε στάση την Ε.Φ. και σε ανατροπή της δημοκρατικά εκλελεγμένης κυβέρνησης.

Η σελίδα όπως αναφέρουν πληροφορίες από πηγές των αρχών ασφαλείας δημιουργήθηκε από άτομο που ταυτοποιήθηκε και το οποίο απασχολεί συχνά πυκνά με τις ακραίες θέσεις του, οι οποίες εκφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ