Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας – Γεμίζει το βιβλίο συλλυπητηρίων – Το ύστατο χαίρε, όπως αρμόζει στον ηγέτη Γλ. Κληρίδη (VIDEO)

  • Κατάμεστος από κόσμο ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο
  • Η άφιξη της σορού του αείμνηστου πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη
  • Η άφιξη του ΠτΔ Αναστασιάδη στον Ιερό Ναό
  • Υπεγράφη το βιβλίο Συλλυπητηρίων στο Προεδρικό
    Συγκίνηση προκαλούν οι εικόνες του κατάμεστου από κόσμο Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, στον οποίο βρίσκεται η σορός του αείμνηστου πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη η οποία θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 19:00.

Δείτε στο βίντεο την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων.

Πριν από την άφιξη του ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο και συγκεκριμένα στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, υπέγραψαν το Βιβλίο Συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Αρχηγοί των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών και οι Πολιτειακοί Αξιωματούχοι.

Προσερχόμενος στη νέα αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, στις 10.00πμ, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε στο βιβλίο, όπου αναφέρεται ότι «με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

Ακολούθως υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι Υπουργοί, όπως και ο Πρόεδρος της Βουλής μετέβησαν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, όπου εκτίθεται η σορός του αποβιώσαντος πρώην Προέδρου για λαϊκό προσκύνημα.

Εξάλλου, στο Προεδρικό για την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων προσήλθαν μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία του πολιτικού γραφείου του κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης και ο πρώην Υπουργός Χριστόδουλος Βενιαμίν.

Πλήθος κόσμου στον Ιερό Ναό:

Νωρίτερα:

Αφίχθη η σορός του αείμνηστου πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη η οποία θα τίθεται σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι και τις 19:00, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Ταυτόχρονα, στις 10 το πρωί στη νέα αίθουσα εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, υπογράφουν το Βιβλίο Συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Αρχηγοί των Ξένων Διπλωματικών Αποστολών και οι Πολιτειακοί Αξιωματούχοι.