Άσκηση με «φαντασία» από τους εθνοφύλακες της Λευκωσίας [pics]

Για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι οι Κύπριοι εθνοφύλακες, με όρεξη και μεράκι για αυτό που καλούνται να κάνουν, ως αιώνια οφειλή προς την ημικατεχόμενη πατρίδα, προσαρμόζουν την εκπαίδευσή τους στις σύγχρονες απαιτήσεις του πεδίου της μάχης, με ο, τι αυτό συνεπάγεται

Έτσι χάρη στη φαντασία του διοικητή, αλλά και την καλή θέληση που επιδεικνύουν οι ασκούμενοι, μετατρέπουν την τυπικότητα της μετάβασης σε ένα κλασικό πεδίο βολής σε μια διαδικασία, πολύ πιο ενδιαφέρουσα, παραγωγική και επιμορφωτική, που σε κάθε περίπτωση θα τους εξασφαλίσει και μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Τα παραπάνω στοιχεία διαφάνηκαν κατά την πρόσφατη επανεκπαίδευση των εθνοφυλάκων της περιοχής Λευκωσίας στις βολές με οπλοπολυβόλα HK-11, καθώς και αυτόματα τυφέκια εφόδου G-3 A3 και G-3A4.

Η άσκηση βολής των εθνοφυλάκων χωρίσθηκε από τον έμπειρο διοικητή σε δύο διαφορετικά αντικείμενα. Σε πρώτη φάση οι εθνοφύλακες με οπλοβολυβόλα ΗΚ11 (7,62×51) έριξαν βολές που είχαν να κάνουν με την ταχυβολία του όπλου. Μικρές και συνεχείς ριπές κατά σταθερών στόχων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Πιμπίσιη στη συνέχεια οι βολές συνεχίσθηκαν με όσους εθνοφύλακες έφεραν τα G3A3 των βαθμοφόρων (σπαστό κοντάκιο) και τα G3A4 με σταθερό κοντάκιο. Εκτελέσθηκαν τετραπλές βολές από τρεις διαφορετικές θέσεις βολής, πρηνηδόν, γονυπετώς και ορθίως. Βολές που απαιτούσαν προσοχή και εξοικίωση, συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα.

Οι αξιωματικοί όμως με επαγγελματισμό και σωστές εντολές έδωσαν στους εθνοφύλακες μια ημέρα πραγματικής και ρεαλιστικής εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας εκ παραλλήλου και τις ικανότητές τους στην άσκηση βολής.