Κατρακύλας συνέχεια στην Παιδεία – Εισβολή μητέρας σε σχολείο που έριξε ξύλο και τα ‘κανε γυαλιά καρφιά!

– Ο θάνατος του 10χρονου Σταύρου Γεωργαλλή απλά έφερε για ακόμα φορά στην επιφάνεια τις σοβαρότατες παθογένειες στον χώρο της Παιδείας στην Κύπρο – Χθες ο ξυλοδαρμός του εξεταστή εκπαιδευτικού από μαθητή, την προηγούμενη εβδομάδα εισβολή σε γραφείο εκπαιδευτικών σε Λύκειο της Λευκωσίας από μαινόμενο πατέρα, καταγγελίες του ΥΠΠ για εκπαιδευτικούς με ψυχολογικά προβλήματα και η λίστα δεν έχει τέλος –

Για ακόμα μια φορά ο «Ασκός του Αιόλου» ανοίγει στον χώρο της Παιδείας, καθώς επ’ αφορμή του θανάτου του άτυχου 10χρονου Σταύρου Γιωργαλλή έχει ξεσπάσει ένας κυκεώνας αντιπαραθέσεων μεταξύ Υπουργείου Παιδείας, συνδικαλιστών, οργανωμένων γονέων, με τα απόνερα να συμπαρασύρουν στην εκρηκτική ατμόσφαιρα αντεγκλήσεων και το Υπουργείο Υγείας, αλλά και τους ιατρούς, σε μια κρίση με έντονες τις προεκτάσεις και στην κοινωνία. Βιαιοπραγίες, αλληλοκατηγορίες φορέων συνεπικουρούν σε ένα γενικευμένο κλίμα αποσταθεροποίησης σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα για την χώρα.

Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί και η χθεσινή αποκάλυψη για επίδειξη ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους καθηγήτριας προς μαθητές ακόμα και με απαξιωτικά σχόλια της εκπαιδευτικού περί ομοφυλοφιλίας, με σαφείς ρατσιστικές τάσεις.

Εξάλλου, σήμερα στο SigmaLive υπεβλήθη καταγγελία από τον καθηγητικό σύλλογο του Λυκείου Κύκκου Α’ στη Λευκωσία. Η καταγγελία αφορά μητέρα η οποία εισέβαλε στο σχολείο όπου φοιτά η κόρη της και προκάλεσε τον κακό χαμό προβαίνοντας σε ξυλοδαρμό και σπάζοντας ο, τι έβρισκε μπροστά της.

Αιτία; Το ότι η κόρη της δεν προβιβάστηκε λόγω του ότι ξεπέρασε το όριο των απουσιών, καθώς, από τις 119 επιτρεπόμενες είχε συνολικά απουσιάσει 265 φορές.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή – καταγγελία του Συλλόγου:

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α’ σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β’Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως «επί των ερειπίων».