Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης για το πόθεν έσχες

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο Βουλγαράκης για το πόθεν έσχες | Newsit.com.cy

Αντίθετα η Επιτροπή Πόθεν Εσχες αποφάσισε σήμερα την παραπομπή του Γιώργου Βουλγαράκη για τον ίδιο λόγο.

Στην τακτική Δικαιοσύνη παραπέμπεται ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Γιώργος Βουλγαράκης, καθώς δεν ενέγραψε ποτέ στη δήλωση πόθεν τα χρήματα που αποκαλύφθηκε να έχει η σύζυγος του Κατερίνα Πελέκη στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της κ. Πελέκη, το όνομα της οποίας βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ αφορούσε σε off shore εταιρεία, συνδικαιούχος της οποίας εμφανίζεται η ίδια η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη.

Η παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη αναβάλλεται για μία εβδομάδα κι αυτό γιατί κάποια μέλη δεν είχαν προλάβει να διαβάσουν το «απολογητικό» του υπόμνημα προς την Επιτροπή. Έτσι το θέμα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγος του στην Ελβετία, θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Θυμίζουμε πως ο κ. Παπαντωνίου, μετά την αποκάλυψη πως το όνομα της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ είχε υποπέσει σε μία σειρά ανακολουθιών… Πρώτα είχε δηλώσει πως πρόκειται για συνωνυμία και στη συνέχεια έκανε στροφή 180 μοιρών…. Μέχρι που δήλωσε πως τα χρήματα ήταν του πρώην συζύγου της, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη, εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων στο επάγγελμα.

Αντίθετα η Επιτροπή έκρινε πως ήταν επαρκείς οι εξηγήσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη σε σχέση τις καταθέσεις της συζύγου του Γκαμπριέλας στην Ελβετική Τράπεζα και δε στέλνει το φάκελο στη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως πρόκειται για χρήματα από κληρονομιά της γιαγιάς της, για τα οποία δεν έχει κριθεί ακόμη αν είναι καν συνδικαιούχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα «βαριά» πόθεν έσχες – Βενιζέλος και Παπαδήμος οι πιο «πλούσιοι» μεταξύ αρχηγών και πρώην πρωθυπουργών – Όλη η λίστα

Γνώριζαν απο το 2010 οτι είναι στη λίστα/ Αναπάντητα ερωτηματικά

Ελλάδα: Κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να παραπέμψουν 2 πρώην πρωθυπουργούς με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ

MM