Ο Γ.Δ. του ΥΠΕΞ για συντονισμό στην Αθήνα για Τριμερείς και ενόψει της έλευσης Έρντογαν

Ο Γ.Δ. του ΥΠΕΞ για συντονισμό στην Αθήνα για Τριμερείς και ενόψει της έλευσης Έρντογαν | Newsit.com.cy

Σημερινή ανακοίνωση Τύπου αναφέρει ότι κατά τις διαβουλεύσεις δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο συντονισμό επί του Κυπριακού αλλά και σε θέματα που αφορούν την Τουρκία, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα.
 
Συζητήθηκαν επίσης οι τριμερείς συνεργασίες των δύο χωρών με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, ενόψει και των δύο τριμερών Συνόδων Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Ιανουάριο στη Λευκωσία. Τις διαβουλεύσεις απασχόλησαν επίσης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, θέματα ενέργειας, το προσφυγικό και το Brexit.
 
Επαναβεβαιώθηκε δε, για άλλη μια φορά, το εξαίρετο επίπεδο των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 
Όπως αναφέρεται, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών είχε επίσης συνάντηση με τον Τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο.
 
Ο κ. Ζήνων θα συναντηθεί σήμερα με το Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το βράδυ θα δώσει διάλεξη στο Σπίτι της Κύπρου με θέμα «Ο στρατηγικός ρόλος της Κύπρου και της Ελλάδας μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες».
 
Αύριο 5 Δεκεμβρίου, ο κ. Ζήνων θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβη ε.τ. Γιώργιο Γεννηματά, όπως και συναντήσεις με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συντονίζονται Πρόεδρος Αναστασιάδης και Αλ. Τσίπρας προ της έλευσης Ερντογάν στην Αθήνα

EastMed – Μνημόνιο Συναντίληψης: Τετραμερής με την «επίνευση» της Ε.Ε. – Στο ενεργειακό «καναβάτσο» η Άγκυρα

MM