Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 9 Τούρκοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι 9 Τούρκοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση | Newsit.com.cy

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή, κατά ομάδες, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Στον χώρο της Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένη μικρή ομάδα αλληλέγγυων, προς συμπαράσταση στους κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εννέα Τούρκοι υπήκοοι έδωσαν τις απολογίες τους με γραπτά υπομνήματα, αρνούμενοι τις κατηγορίες και δηλώνοντας ότι «δεν είναι τρομοκρατία η αλληλεγγύη σε αγωνιζόμενους για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους».

Οι εννέα προφυλακισθέντες αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες, σε βαθμό κακουργήματος και σε βαθμό πλημμελήματος, μεταξύ των οποίων η συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.

Με Δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν στις 2 Δεκεμβρίου, οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων καταγγέλλουν κακοποίηση των εντολέων τους, κατά τη διάρκεια της κράτησής τους από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι κρατούνταν από την Αντιτρομοκρατική επί 26 ώρες, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με συνήγορο. Υποστηρίζουν, επιπλέον, ότι, κατά τη μεταφορά τους στην εισαγγελική και ανακριτική αρχή, οι εντολείς τους έφεραν εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν αόριστο το κατηγορητήριο, το οποίο, σύμφωνα με τους ίδιους, αποδίδει στους εντολείς τους ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, χωρίς να προσδιορίζεται ποια είναι αυτή, ποιες ενέργειες έχει κάνει και από πότε δρούσε.

MM