Κυβερνητική επιλογή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατοστολή των Κύπριων φοιτητών – Αν και ειρηνική διαμαρτυρία θεωρήθηκε επικίνδυνη

Κυβερνητική επιλογή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η κατοστολή των Κύπριων φοιτητών – Αν και ειρηνική διαμαρτυρία θεωρήθηκε επικίνδυνη | Newsit.com.cy

Καταδικάζουμε τη σύλληψη 57 Κυπρίων φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν χθες ειρηνικά έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν.

Είναι σαφές από τις ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας ότι η διαμαρτυρία των φοιτητών αν και ειρηνική θεωρήθηκε επικίνδυνη, και έπρεπε για την ελληνική κυβέρνηση να διαλυθεί με κάθε τρόπο.

Για αυτό και οι φοιτητές μετά τη σύλληψη τους αφέθηκαν τάχιστα ελεύθεροι χωρίς καν να τους προσαφθούν κατηγορίες.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκαν μέχρι και δακρυγόνα για καταστολή ανύπαρκτης βίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Ελλάδα, ως ηγέτης χώρας που κατέχει με τη δύναμη των όπλων ελληνικό και ευρωπαϊκό έδαφος στην Κύπρο για 43 χρόνια, που παραβιάζει καθημερινά το Αιγαίο και την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη απειλώντας με γεωτρήσεις στις κυπριακές θάλασσες, που δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, αλλά μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε πλήρως ελεγχόμενο -μέσω της διοικητικής δομής του «νέου κράτους»- 82ο νομό της Τουρκίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται την Ελλάδα έχοντας μόλις πρόσφατα αμφισβητήσει τα σύνορα με τους γείτονες της, αμφισβητώντας τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Αν όλα τα πιο πάνω δεν ήταν αρκετά για να υπάρξει κινητοποίηση προς την οργάνωση μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας συμπατριωτών μας φοιτητών στην Αθήνα, τι άλλο άραγε πρέπει να συμβεί για να θεωρείται «δικαιολογημένη»;

Συνεπώς οποιαδήποτε παρόμοια φωνή διαμαρτυρίας δεν πρέπει να φιμώνεται, ειδικά όταν πρόκειται για Ελληνοκύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στην μητρόπολη της Μητέρας Πατρίδας.

Συμπαραστεκόμαστε στους φοιτητές που με τον αγώνα τους θυμίζουν τη συνεχή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Κύπρο από τον Αττίλα, προϊόν της στρατιωτικής εισβολής του 1974.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με την Αθήνα παραδομένη στους «μπαχαλάκηδες» η αυστηρότητα εξαντλήθηκε στους ειρηνικά διαμαρτυρόμενους Κύπριους φοιτητές για τον Ερντογάν

MM