Στα Σκόπια αύριο ο Νίκος Κοτζιάς

Στα Σκόπια αύριο ο Νίκος Κοτζιάς | Newsit.com.cy

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στα Σκόπια. Η μετάβαση του κ. Κοτζιά και της ελληνικής αποστολής θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς προς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων, το οποίο μετονομάστηκε προσφάτως.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να συζητήσει με την ηγεσία της γείτονος τις προτάσεις της Αθήνας για το ονοματολογικό, στοχεύοντας στην επίσπευση των διαδικασιών, ώστε να επιτευχθεί λύση πριν από τον Ιούνιο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, το ελληνικό ΥΠΕΞ έχει ήδη αποστείλει το πακέτο των προτάσεων της Αθήνας στην ηγεσία της πΓΔΜ.

«Έχουμε φτιάξει ένα κείμενο που είναι το σύνολο των προτάσεών μας όσον αφορά και τα προβλήματα που έχουμε ανοικτά με την πΓΔΜ, όσο και με μια μελλοντική ατζέντα συνεργασίας που να φέρει κέρδη και στις δύο πλευρές. Αυτήν την ατζέντα την έχω στείλει εδώ και πολλές ημέρες στα Σκόπια», σημείωσε επί του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Κοτζιάς.

Σε συνέχεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στη Βιέννη, με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

MM