Άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς

Άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς | Newsit.com.cy

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, με προεδρεύοντα τον Χρήστο Ράμμο και εισηγητή τον Διομήδη Κυριλλόπουλο, το σώμα απέρριψε το αίτημα ακυρώσεως που είχε καταθέσει το ελληνικό δημόσιο στην απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής για χορήγηση ασύλου στον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς στην Ελλάδα.

Μόλις η απόφαση του ΣτΕ καθαρογραφεί και δημοσιευτεί, οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να χορηγήσουν ταξιδιωτικά έγγραφα στον Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ. Η συγκεκριμένη, αμετάκλητη απόφαση του ΣτΕ θεωρείται πιλοτική, με την έννοια ότι ασκεί ουσιαστικά επιρροή και στις υποθέσεις των υπολοίπων επτά στρατιωτικών, οι οποίοι αναμένουν τις αποφάσεις για τα δικά τους αιτήματα ασύλου, καθένα από τα οποία βρίσκεται σε διαφορετικό στάδιο εξέτασης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας λήγει το 18μηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, και ως εκ τούτου οι έξι Τούρκοι στρατιωτικοί που παραμένουν υπό κράτηση –καθώς οι δύο εξ αυτών είναι ήδη ελεύθεροι υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας– θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

MM