Τέλη Σεπτεμβρίου απολογείται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Τέλη Σεπτεμβρίου απολογείται ο Γιάννος Παπαντωνίου | Newsit.com.cy

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγός του, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους, Καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη εμφανίστηκαν το πρωί στο γραφείο της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία περίπου δύο μηνών, προκειμένου να απολογηθούν στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, έκτασης 680 σελίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει ο κ. Παπαντωνίου αφορά το κακούργημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η γαλλική εταιρεία «Thales».

Ο συνήγορος του πρώην Υπουργού και της συζύγου του, Καθηγητής Α. Χαραλαμπάκης, επισήμανε ότι από μια πρώτη, πολύ πρόχειρη ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, φαίνεται ότι «η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρείας του εξοπλιστικού σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας».

«Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά», προσθέτει ο κ. Χαραλαμπάκης, «δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρείας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου, αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία».

MM