Ο «Προμηθεύς» σε Αλεξάνδρεια, Χάιφα και Λεμεσό διατρανώνει τη «φυσική» συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ελλάδος

Ο «Προμηθεύς» σε Αλεξάνδρεια, Χάιφα και Λεμεσό διατρανώνει τη «φυσική» συμμαχία Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ελλάδος | Newsit.com.cy

Αμέσως μετά την άφιξη του πολεμικού ελληνικού πλοίου στην Αλεξάνδρεια, ο Πλοίαρχος κ. Σπανός, συνοδευόμενος από τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο  Παρίση Κανούτο επισκέφθηκαν τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, Μοχάμεντ Σουλτάν, καθώς και τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων της Αιγύπτου, ανταλλάσσοντας αναμνηστικά δώρα, ενώ κατέθεσαν στέφανο στο Μνημείο του Αγνώστου Ναύτου.

Ξεχωριστή και για τους Έλληνες αλλά και για τους Ναυτικούς Δοκίμους ήταν η δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου, παρουσία του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης της Αλεξάνδρειας, χωρίς όμως καμία εκδήλωση χορών ή μουσικής, λόγω τω πρόσφατων φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Ο Πλοίαρχος ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους και στο τέλος αντήλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Εδμόνδο Κασιμάτη, ευχαριστώντας για την επίσκεψη του ελληνικού πολεμικού πλοίου στο λιμένα της Αλεξάνδρειας αλλά και τη θερμή υποδοχή.

Νωρίτερα, τις μεσημεριανές ώρες, μία μεγάλη ομάδα από τους Ναυτικούς Δοκίμους είχε επισκεφθεί το Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, την έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Τους υποδέχτηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας) Νάρκισσος. Επίσης επισκέφθηκαν το Μουσείο Καβάφη και την περίφημη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.

Το πολεμικό πλοίο «Προμηθεύς» με τους 150 Ναυτικούς Δοκίμους και το 130μελές πλήρωμα θα αναχωρήσει αύριο το πρωί για το λιμάνι της Χάιφα και ακολούθως για το λιμάνι της Λεμεσού.

MM