Χτύπημα 6,4 Ρίχτερ του Εγκέλαδου στην Ζάκυνθο έγινε αισθητό ως την Μάλτα! Υλικές ζημιές

Χτύπημα 6,4 Ρίχτερ του Εγκέλαδου στην Ζάκυνθο έγινε αισθητό ως την Μάλτα! Υλικές ζημιές | Newsit.com.cy

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών μέχρι στιγμής από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες τις περιοχές Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοκαρνανίας, δήλωσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Νίκος Τσίπηρας, ωστόσο σοβαρές είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε περιοχές της Ζακύνθου από τον ισχυρό σεισμό 6,4 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 1:54 τα ξημερώματα με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε θαλάσσιο χώρο 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις αρχές δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ενώ μέχρι τώρα έντονη είναι η μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός που εκτιμάται ότι είναι ο κύριος, έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αλλά ως και τη Μάλτα και τα Σκόπια.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού. Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα. Τέλος, από το σεισμό κατέρρευσε το καστρομονάστηρο του Αγίου Διονυσίου, στο νησί των Στροφάδων, το οποίο απέχει 27 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου

Όπως είπε ο κ. Τσίπηρας, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο.

Υπάρχουν ζημιές στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ, πρόσθεσε.

Παρακολουθείστε τις εξελίξεις για τη σεισμική ακολουθία στο Ιόνιο και τη Ζάκυνθο με ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ…

MM