Μεγαλώνει η οργή στο Χονγκ Κονγκ – Αντιδιαδηλωτές διαλύουν οδοφράγματα με χειρουργικές μάσκες

Μεγαλώνει η οργή στο Χονγκ Κονγκ – Αντιδιαδηλωτές διαλύουν οδοφράγματα με χειρουργικές μάσκες | Newsit.com.cy

Οργισμένοι οδηγοί ταξί, οι οποίοι αντιτίθενται στις διαδηλώσεις επειδή πλήττουν σοβαρά τη δουλειά τους, συγκεντρώθηκαν με μια πομπή από 12 οχήματα σ` ένα οδόφραγμα ζητώντας να τερματισθούν οι διαμαρτυρίες.

«Ανοίξτε τους δρόμους», φώναζε το πλήθος, που περιλάμβανε οδηγούς ταξί και φορτηγών. Οι οδηγοί ταξί είχαν δώσει νωρίτερα στους διαδηλωτές προθεσμία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης για να απομακρύνουν όλα τα οδοφράγματα. Ένα γερανοφόρο φορτηγό αποπειράθηκε να απομακρύνει οδοφράγματα από μια περιοχή μέχρι που η αστυνομία το σταμάτησε.

Δύο αντιδιαδηλωτές ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι σχημάτισαν επίσης κλοιό για να περιορίσουν τους υπόλοιπους, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «Σταματήστε τις τριάδες», μια αναφορά στους μπράβους της κινεζικής μαφίας που είναι ύποπτοι ότι προκάλεσαν βίαια επεισόδια στους υπό κατάληψη χώρους.

Η τηλεόραση, η οποία αναμεταδίδει απευθείας τα επεισόδια, έδειξε αστυνομικούς να συλλαμβάνουν έναν άνδρα και να του αφαιρούν ένα μικρό μαχαίρι. Εκατοντάδες αστυνομικοί είχαν νωρίτερα διαλύσει μερικά οδοφράγματα για να ανακουφίσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά είπαν πως οι διαδηλωτές μπορούν να παραμείνουν.

Μέσα σε λίγες ώρες όμως, ομάδες που τάσσονται εναντίον του κινήματος Occupy Central (Καταλάβετε την Σέντραλ, από την ονομασία της οικονομικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ) έκαναν την εμφάνισή τους σε χώρους διαμαρτυρίας και προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές, επωφελούμενοι από τη δράση που είχαν αναλάβει νωρίτερα οι αστυνομικοί για να απομακρύνουν τα οδοφράγματα.

Καθώς ξέσπασαν συμπλοκές, οι πρώτες ανάμεσα σε διαδηλωτές και ομάδες που αντιτίθενται στη διαμαρτυρία, η αστυνομία προσπάθησε να προστατεύσει διαδηλωτές και οδοφράγματα. «Η ομάδα των ανθρώπων που έμοιαζαν με γκάνγκστερ άρχισε να τρέχει προς τους διαδηλωτές και ένας απ` αυτούς χτύπησε έναν ηλικιωμένο με κάτι σκληρό, χτύπησε το κεφάλι του και τον τραυμάτισε», είπε η 20χρονη φοιτήτρια και αυτόπτης μάρτυρας Ουίνι Λοκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξήλωσε τα οδοφράγματα η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ

Χτυπούν τύμπανα πολέμου οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ

«Σκληραίνει» το Πεκίνο – Τελεσίγραφο στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ

MM