Γιατί «έβαλαν στόχο» το Κατάρ οι Σαουδάραβες – «Επίκειται εισβολή»

Γιατί «έβαλαν στόχο» το Κατάρ οι Σαουδάραβες – «Επίκειται εισβολή» | Newsit.com.cy

Το κουβάρι των αντιθέσεων στην περιοχή μπλέκεται ακόμα περισσότερο και κανείς δεν ξέρει που μπορεί αυτό να καταλήξει. Τι είναι αυτό που δημιούργησε τη σχετική ένταση; Ο ρόλος του Κατάρ στις εξεγέρσεις της “Αραβικής Άνοιξης”, η σχέση του με το εχθρικό προς την Σαουδική Αραβία σιιτικό Ιράν και οι βλέψεις της σαουδαραβικής βασιλικής οικογένειας .

Το Bloomberg με εκτενές αφιέρωμά του σε μορφή ερωταπαντήσεων, επιχειρεί να διαβάσει “πίσω από τις γραμμές” της νέας κρίσης. Ολόκληρο το κείμενό του:

“Η Σαουδική Αραβία και τρεις ακόμα αραβικές χώρες – σύμμαχοί της διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ την Δευτέρα, έξαλλοι με αυτό που “βλέπουν” ως ανοχή του μικρού εμιράτου απέναντι στο Ιράν αλλά και σε ισλαμιστικές ομάδες όπως οι “Αδερφοί Μουσουλμάνοι”.

Η κίνηση των Σαουδαράβων, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή, ο οποίος στήριξε το αφήγημα των Σαουδαράβων περί χρηματοδότησης του Ιράν σε τρομοκρατικές ομάδες από την Συρία ως την Υεμένη.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

MM