«Έπαιξε» με εκτόξευση νέου πυραύλου ο Κιμ Γιονγκ Ουν

«Έπαιξε» με εκτόξευση νέου πυραύλου ο Κιμ Γιονγκ Ουν | Newsit.com.cy

Η εκτόξευση έγινε στις 09:39 τοπική ώρα (03:39 ώρα Κύπρου). Ο πύραυλος έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο βαλλιστικός πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 930 χιλιομέτρων πριν πέσει στην ανατολική Θάλασσα (σ.σ. όπως αποκαλείται στην Κορέα η Θάλασσα της Ιαπωνίας).

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είναι πιθανό ο πύραυλος να κατέπεσε μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας. Η εκτόξευση σημειώθηκε την ημέρα της εθνικής εορτής των ΗΠΑ και μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε-ιν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε ότι είναι «δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα»

«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ σε δεύτερο tweet του. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας.

MM