Παραληρηματικός Κιμ Γιονγκ Ουν! Ο Τραμπ είναι «Ψυχικά διαταραγμένος και γεροξεκούτης…θα το τιθασεύσω με φωτιά»!

Παραληρηματικός Κιμ Γιονγκ Ουν! Ο Τραμπ είναι «Ψυχικά διαταραγμένος και γεροξεκούτης…θα το τιθασεύσω με φωτιά»! | Newsit.com.cy

Η δράση έχει πάντα αντίδραση. Είναι νόμος. Και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να αντιδράσει στα όσα είπε ο Ντόναλντ Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σε μια πρωτοφανή, για τα δεδομένα του, κίνηση, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να απαντήσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ με διάγγελμα! Λίγες μέρες μετά την απειλή Τραμπ πως ίσως «καταστρέψει» ολοκληρωτικά τη χώρα του, ο Κιμ αποφάσισε να κάνει διάγγελμα.

Δεν το συνηθίζει. Συνηθίζει όμως τη γλώσσα που χρησιμοποίησε. Απειλητική και άκρως προσβλητική. Και τι δεν είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Τον χαρακτήρισε από ψυχικά διαταραγμένο και «γεροξεκούτη», μέχρι γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά. Και έκρινε πως η ομιλία του Αμερικανού προέδρου στον ΟΗΕ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια «θηριώδη κήρυξη πολέμου». Και φυσικά απείλησε. Πως θα εξετάσει τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία.
Ο «ψυχικά διαταραγμένος Τραμπ»

Φορώντας ένα χαρακτηριστικό γκρι σακάκι, τα γυαλιά που παραπέμπουν στη δεκαετία του ’50 και καθισμένος σε ένα γραφείο, εμφανίζεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη φωτογραφία που φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα το επίσημο πρακτορείο της Βόρειας Κορέας.

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, αποφάσισε να μιλήσει σε πρώτο ενικό. Είπε τι θα κάνει εκείνος, τι θα αποφασίσει εκείνος και ότι ο κυρίαρχος λαός της Βόρειας Κορέας. Και είπε πολλά. Σκληρά, προσβλητικά, ειρωνικά.

Χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ «ψυχικά διαταραγμένο» και «γεροξεκούτη». Ήταν η απάντηση που επέλεξε στους χαρακτηρισμούς του Τραμπ προς το πρόσωπό του. «Άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας», τον είχε πει.

Ο Κιμ απείλησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως θα τον κάνει να πληρώσει ακριβά τις απειλές του κατά της Βόρειας Κορέας. Η Πιονγκγιάνγκ, είπε, θα εξετάσει τα «πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία». Χαρακτήρισε την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ την «πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία».

Ο Τραμπ επίσης δεν είχε συγκρατήσει το… στόμα του πριν από μερικές μέρες στην πρώτη του ομιλία στον ΟΗΕ ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Είχε πει ότι η Ουάσινγκτον ίσως αναγκαστεί να «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα.
Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Τραμπ με… έπεισε

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας είπε ότι τα όσα είπε ο Τραμπ «με έπεισαν, αντί να με τρομάξουν ή να με σταματήσουν, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων». Πρόσθεσε ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Απείλησε τον Αμερικανό πρόεδρο πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει». Δεν έδωσε καμιά διευκρίνιση. Αργότερα όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας απείλησε ξεκάθαρα με πυροδότηση βόμβας υδρογόνου!

«Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», συνέχισε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Δεν ήταν η μοναδική προσβλητική αναφορά στον Ντόναλντ Τραμ. Ο Κιμ είπε ότι είναι «ακατάλληλος» για να διαθέτει το «προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας». Ότι είναι «σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».

Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Ρι Γιονγκ Χο παρομοίασε τον Αμερικανό πρόεδρο με «σκυλί που γαβγίζει». Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό στο διάγγελμά του, γράφοντας ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

MM