Πόντος: 94 χρόνια μετά ξανά αντάρτες στα βουνά και μάχες με τουρκικές ειδικές δυνάμεις [vid, pics]

Πόντος: 94 χρόνια μετά ξανά αντάρτες στα βουνά και μάχες με τουρκικές ειδικές δυνάμεις [vid, pics] | Newsit.com.cy

Οι ίδιοι οι Τούρκοι από τον περασμένο Μάιο κάνουν λόγο για Κούρδους αντάρτες του PKK, κάτι που πολλοί ακόμα και εντός Τουρκίας αμφισβητούν εντόνως, καθώς, χωρίς να αποκλείεται η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων, το PKK να παρέχει «τεχνογνωσία» ή/και εκπαιδευτές με οπλισμό, το κέντρο δράσης ωστόσο της οργάνωσης βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στην Ν.Α. Τουρκία κι επουδενί… στην Κερασούντα του Πόντου!

Επίσης, είναι αμφίβολο αν ο τοπικός πληθυσμός θα υποβοηθούσε «από το πουθενά» ξενόφερτες κουρδικές δυνάμεις, χωρίς να έχει εμπλακεί ο τοπικός, ποντιακής ως επί το πλείστον καταγωγής πληθυσμός, και ο ίδιος στο αντάρτικο.

Σε κάθε περίπτωση, τα ρεπορτάζ που σταδιακά έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα αγρίως λογοκρινόμενα ΜΜΕ της Τουρκίας είναι ενδεικτικά της έκκρυθμης κατάστασης που πλέον επικρατεί στον Πόντο, όπου ένα νέο αντάρτικο φαίνεται να λαμβάνει σάρκα και οστά πλέον στα δυσπρόσιτα βουνά της περιοχής.

Εξάλλου, νέες συγκρούσεις σημειωθήκαν το περασμένο πενθήμερο στην ευρύτερη περιοχή της Κερασούντας του Πόντου, γεγονός που δείχνει ότι η περιοχή αυτή φλέγεται και για τον λόγο αυτό η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει και νέες ενισχύσεις της Στρατοχωροφυλακής με βαρύ οπλισμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ανταρτικό κίνημα που όλο και μεγαλώνει με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Σύμφωνα με τα ιδία τα τουρκικά ΜΜΕ, στην περιοχή Yağlıdere ένα γκρουπ από αντάρτες με την ονομασία «Roşad Ankara» υπό την αρχηγεία δυο ανταρτών με το όνομα Rahman Sümer και Barış Öner που του έχουν δώσει το ψευδώνυμο «Türk Tarık», δηλαδή ο «Τούρκος Ταρίκ», εχουν προσβάλλει τις δυνάμεις της Στραοχωροφυλακής και ακολούθησαν κυριολεκτικά μάχες στα ορεινά δύσβατα μέρη του Πόντου.

Όπως πλέον παραδέχεται και η ίδια η Άγκυρα, οι επιχειρήσεις κατά των ανταρτών, που πριν κάποιο καιρό τους βάφτιζε «μαφιόζους», συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, ενώ όλη η περιοχή πλέον θυμίζει εμπόλεμη περιοχή με συνεχείς ένοπλες συγκρούσεις με τις ανταρτικές ομάδες. Σε κάθε περίπτωση η Άγκυρα για ευνόητους λόγους αρνείται δημοσίως να παραδεχθεί την μαζική και άμεση εμπλοκή γηγενών του Πόντου, κάνοντας ακόμα και σήμερα αναφορά σε άντρες του PKK στον Πόντο…

Πηγή: www.nikosxeiladakis.gr

MM