Σουλτς: Ναι σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό γερμανικής Κυβέρνησης με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Σουλτς: Ναι σε διαπραγματεύσεις για σχηματισμό γερμανικής Κυβέρνησης με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά | Newsit.com.cy

Αυτό δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ο Πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Μάρτιν Σουλτς, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αυτών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «θα πάμε σε αυτές τις συνομιλίες εποικοδομητικά για τον σχηματισμό μιας όσο γίνεται πιο σταθερής Κυβέρνησης. Εάν οι συνομιλίες αυτές οδηγήσουν τελικά στον σχηματισμό Κυβέρνησης, είναι κάτι που θα είναι ανοιχτό και αυτό το εννοούμε».

Στις ίδιες δηλώσεις του ο κ. Σουλτς επισήμανε ότι «θέλουμε να δούμε σε αυτές τις συνομιλίες πόσο σοσιαλδημοκρατικό αποτύπωμα μπορούμε να αφήσουμε σε μια Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι συνέχεια του μεγάλου συνασπισμού, αλλά μια Κυβέρνηση που θα πρέπει να φέρει ανανέωση σε πολλούς τομείς».

Για ακόμη μια φορά ο Μάρτιν Σουλτς τόνισε πως βασικό στοιχείο συνεργασία με τους Χριστιανοδημοκράτες θα είναι μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας.

Ο Σουλτς είπε χαρακτηριστικά πως «στόχος μας είναι η μεταρρύθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης, ενώ μεγάλο ρόλο παίζουν και οι προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν».

Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης μειοψηφίας, λέγοντας πως υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα σταθερής Κυβέρνησης και όχι μόνον μεγάλου συνασπισμού, ενώ ανακοίνωσε πως ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, καθώς και ότι στις 14 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Ενότητες
MM