Νεκρή η αδελφή του Προέδρου της Ονδούρας με ακόμα 6 άτομα σε συντριβή ελικοπτέρου

Νεκρή η αδελφή του Προέδρου της Ονδούρας με ακόμα 6 άτομα σε συντριβή ελικοπτέρου | Newsit.com.cy

Η Ερνάντες, 51 ετών, ήταν στενή συνεργάτιδα του Προέδρου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, η έκβαση των οποίων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Είχε διατελέσει προηγουμένως επικεφαλής της γενικής γραμματείας επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ονδούρας. Δύο αναγνωριστικά ελικόπτερα στάλθηκαν να χτενίσουν την περιοχή πάνω από την οποία θα πετούσε με βάση το σχέδιο πτήσης το αγνοούμενο ελικόπτερο Eurocopter AS350, που αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Toncontin στην Τεγκουσιγκάλπα με προορισμό την Κομαγιάγουα, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών χρειάστηκε τελικά να αναπτυχθούν χερσαίες ομάδες έρευνας, ανέφερε ο στρατός της Ονδούρας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «εντοπίστηκαν» και «δεν βρέθηκε κανένας επιζών», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία προστέθηκε ότι διεξάγεται έρευνα για το δυστύχημα. Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία:

«Οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, συμπεριλαμβανομένης της Ιλντας Ερνάντες, βρέθηκαν νεκροί». Στην Ονδούρα εκτυλίσσεται πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες κατά τα επίσημα αποτελέσματα ο Ερνάντες επικράτησε του κεντροαριστερού υποψηφίου Σαλβαδόρ Νασράλα με οριακή διαφορά 1,5% ή μερικών χιλιάδων ψήφων. Η διαδικασία της καταμέτρησης όμως αμφισβητήθηκε έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της εξέφρασαν οι παρατηρητές διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών και η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και διπλωμάτες.

MM