«Μπλόκο» σε μισό τόνο κοκαΐνης με προορισμό τη Γαλλία!

«Μπλόκο» σε μισό τόνο κοκαΐνης με προορισμό τη Γαλλία! | Newsit.com.cy

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας του Περού, στρατηγός Έκτορ Λοαίσα δήλωσε ότι η αξία πώλησης των ναρκωτικών αυτών στη Γαλλία θα ανερχόταν σε 17 εκατομμύρια δολάρια (14,35 εκατ. ευρώ).

Ένας Περουβιανός κι ένας Κολομβιανός συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , η οποία διεξήχθη από την αστυνομία στη συνοικία Σαν Μαρτίν Πόρες στη Λίμα, πρόσθεσε ο στρατηγός Λοαίσα. Σκόπευαν να βγάλουν από τη χώρα τα ναρκωτικά πιθανόν «με εμπορευματοκιβώτια» που θα μεταφέρονταν με πλοίο, ανέφερε ο αξιωματικός.

Ο εισαγγελέας Χόρχε Τσάβες δήλωσε ότι η κοκαΐνη είχε παρασκευαστεί στην κοιλάδα των ποταμών Απουρίμακ, Ενε και Μαντάρο (Valle de los Rios Apurimac, Ene y antaro, ή VRAEM, όπως είναι γνωστή), όπου παράγεται η μεγαλύτερη ποσότητα φύλλων κόκας-της πρώτης ύλης για το ναρκωτικό-στο Περού.

Σε αυτή την περιοχή, στο κέντρο της χώρας, συνεχίζουν να δρουν οι λιγοστοί αντάρτες του Φωτεινού Μονοπατιού που απομένουν, οι οποίοι κατά τις αρχές συνεργάζονται με διακινητές ναρκωτικών.

Το Περού είναι ένα από τα κράτη με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο: στη χώρα παρασκευάζονται 280 ως 320 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού κάθε χρόνο, κατά πρόσφατες εκτιμήσεις.

MM