Γ.Σ. ΟΗΕ: Κατά μεγάλη πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου καταδίκη της απόφασης Τραμπ για Ιερουσαλήμ

Γ.Σ. ΟΗΕ: Κατά μεγάλη πλειοψηφία, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου καταδίκη της απόφασης Τραμπ για Ιερουσαλήμ | Newsit.com.cy

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε κατά μεγάλη πλειοψηφία το σχέδιο απόφασης που καταδικάζει τις ΗΠΑ για την μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, 128 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του σχεδίου και 9 κατά, ενώ 35 αποφάσισαν να απέχουν, σε μια σαφή αψήφιση των απειλών εκ μέρους ΗΠΑ για περικοπή της χρηματοδότησης και πως την ημέρα της ψηφοφορίας η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ θα «κρατά σημειώσεις»…

Η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου απόφασης στη Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα με το RT, υπήρξαν 35 αποχές, 9 κατά και 128 υπέρ της απόρριψης του αιτήματος των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ.

Σημειώνεται ότι, στο επίκεντρο της ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη έπειτα από πρωτοβουλία αραβικών και άλλων μουσουλμανικών χωρών, βρίσκεται κείμενο όπου επισημαίνεται ότι μια μονομερής απόφαση που αφορά το καθεστώς της Ιερουσαλήμ «δεν έχει νομική ισχύ» και ότι το θέμα της Ιερουσαλήμ πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στην τελική ειρηνευτική συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.


MM