Εθνικιστικό σόου α λα Ερντογάν! «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε και την Ιερουσαλήμ!» [vid]

Εθνικιστικό σόου α λα Ερντογάν! «Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε και την Ιερουσαλήμ!» [vid] | Newsit.com.cy

O κυβερνήτης της Καισαρείας, Νετσατί Σεντούρκ, πρωταγωνίστησε σε ένα άνευ προηγουμένου εθνικιστικό σόου. Κρατώντας γιαταγάνι στο ένα χέρι και μεγάφωνο στο άλλο, βγήκε στο μπαλκόνι του κυβερνείου και απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αναφώνησε: «Θα μπούμε στη Μοσούλη και στην Ιερουσαλήμ», σύμφωνα με δημοσίευμα του haberturk.

«Με τη βοήθεια του Αλλάχ θα κατακτήσουμε τη Μανμπίτζ, τη Μοσούλη και την Ιερουσαλήμ«, φώναζε χαρακτηριστικά ο Νετζατί Σεντούρκ.

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε σε τελετή νεολαίας, με αφορμή την επέτειο των θυμάτων από την επίθεση στην Καλλίπολη το 1915.

Ο Σεντούρκ μάλιστα σήκωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους ομοίωμα του σπαθιού Ζουλφικάρ, που είναι ένα σημαντικό σύμβολο για τους Αλαουίτες.

Πιο συγκεκριμένα, δύο σπαθιά πάρθηκαν ως λάφυρα από το ναό της ειδωλολατρικής θεότητας Μανάτ, κατά τη διάρκεια της επιδρομής του Σα’ντ ιμπν Ζαΐντ αλ-Ασαλί. Ο Μωάμεθ το έδωσε στον Αλί, λέγοντας του ότι το ένα από αυτά ήταν το Ζουλφικάρ, το οποίο έγινε το διάσημο σπαθί του Αλί και αργότερα το σύμβολο του Σιιτισμoύ.

MM