Τραμπ: Νέα περιπέτεια ενόψει για… σεξουαλική παρενόχληση

Τραμπ: Νέα περιπέτεια ενόψει για… σεξουαλική παρενόχληση | Newsit.com.cy

Η δικαστίνα Τζένιφερ Σέκτερ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν απεφάνθη ότι δεν υφίσταται «καμία απολύτως νομιμότητα» να απορρίψει ή να αναβάλει την αστική αγωγή που κατέθεσε η Σάμερ Ζερβός, λόγω του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» γράφει η δικαστίνα στην απόφασή της. Η απόφαση αυτή ενδέχεται να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να δεχθεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους της Ζερβός και να οδηγήσει σε περαιτέρω έλεγχο από τις επίσημες αρχές για τις καταγγελίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς σε βάρος του Προέδρου των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, η Ζερβός, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, ήταν μεταξύ των αρκετών γυναικών που κατηγόρησαν τον Τραμπ για ανάρμοστη συμπεριφορά, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας μια συνομιλία, που καταγράφηκε το 2005 εν αγνοία του Ρεπουμπλικανού, ενώ το μικρόφωνο ήταν ανοικτό και ο δισεκατομμυριούχος περιέγραφε χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις τις προσπάθειές του για ερωτικές περιπτύξεις με γυναίκες.

Η Ζερβός συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ αφού συμμετείχε στο τηλεριάλιτι του NBC «The Apprentice» το 2005 και τον κατηγόρησε ότι την φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή της στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη το 2007. Αργότερα, σε μια συνάντησή τους στο Μπέβερλι Χιλις για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν επαγγελματικά, σύμφωνα με την ίδια, τη θώπευσε. Καθ` όλη την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλάμβανε ότι όλες οι κατηγορίες των γυναικών σε βάρος του, μετά τη δημοσίευση του ηχογραφημένου υλικού, ήταν «ψέματα».

Αναπαρήγαγε μάλιστα στο Twitter την ανάρτηση του μηνύματος ενός άλλου χρήστη που χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Σάμερ «απάτη». «Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κατηγορουμένου… δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλά γνώμη του, έντονη ρητορική ή υπερβολή», αναφέρεται στη δικαστική απόφαση.

MM