Γάζα: Η ισλαμιστική Χαμάς συνεχίζει να «σπρώχνει» μωρά και γυναίκες στο φράχτη του θανάτου – Η αντίδραση Κύπρου και Ελλάδας

Γάζα: Η ισλαμιστική Χαμάς συνεχίζει να «σπρώχνει» μωρά και γυναίκες στο φράχτη του θανάτου – Η αντίδραση Κύπρου και Ελλάδας | Newsit.com.cy

Τις αποφάσεις ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Αμέσως μετά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε από το Λονδίνο όπου βρίσκεται ότι την Παρασκευή θα συνέλθει ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης και θα γίνουν μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Γενίκαπι της Κωνσταντινούπολης και το Ντιγιάρμπακιρ. “Είτε είναι οι ΗΠΑ, είτε το Ισραήλ εγώ αυτή τη γενοκτονία και εκείνους που τη στηρίζουν την καταδικάζω”, ανέφερε.

Σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ

«Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί στις 10:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Κύπρου) έπειτα από αίτημα του Κουβέιτ», είπε ο εκπρόσωπος.

Τουλάχιστον 55 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 2.700 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.

«Η Χαμάς ευθύνεται για τη βία και τους θανάτους στη Γάζα»

Η Χαμάς είναι υπεύθυνη για τη βία που ξέσπασε στη Γάζα πριν από την τελετή εγκαινίων της αμερικανικής Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ σήμερα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

«Γνωρίζουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα σήμερα», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Ρατζ Σαχ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Την ευθύνη για αυτούς τους τραγικούς θανάτους την έχει ξεκάθαρα η Χαμάς», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Είναι η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τις συγκρούσεις σήμερα, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν «οκτώ παιδιά κάτω των 16 ετών», σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο Πρεσβευτή στον ΟΗΕ.

«Η Χαμάς προκαλεί εσκεμμένα και κυνικά αυτήν την απάντηση», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου, προσθέτοντας ότι η Χαμάς είναι «μια οργάνωση που ενεπλάκη σε κυνικές δραστηριότητες, οι οποίες οδήγησαν σε αυτούς τους θανάτους».

«Εδώ και εβδομάδες η ισραηλινή κυβέρνηση προσπαθούσε να το διαχειριστεί αυτό χωρίς βία», επισήμανε επίσης, καταγγέλλοντας την «προπαγάνδα» της Χαμάς.

MM