Σατανικός σύζυγος σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του αλλά εκείνη επέζησε από θαύμα για να τον δει να καταδικάζεται!

Σατανικός σύζυγος σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της συζύγου του αλλά εκείνη επέζησε από θαύμα για να τον δει να καταδικάζεται! | Newsit.com.cy

Ο 38χρονος Εμίλ Σίλιερς, λοχίας του Βρετανικού Στρατού, καταδικάσθηκε από δικαστήριο για την αποτυχημένη του απόπειρα να δολοφονήσει τη σύζυγό του πραγματοποιώντας διολοφθορά στο αλεξίπτωτό της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πραγματοποιήσει ανεξέλεγκτη «βουτιά» στο κενό από ύψος 1.200 μέτρων, καθώς το αλεξίπτωτο που έφερε ουδέποτε άνοιξε, μετά την έξοδό της από το μικρό αεροσκάφος.

Η 41χρονη σύζυγός του, Βικτόρια Σίλιερς τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική της στήλη, υπέστη κατάγματα στο πόδι, στην κλείδα και τα πλευρά, επιζώντας από καθαρό θαύμα, καθώς «προσγειώθηκε» σε ένα χωράφι το οποίο είχε πρόσφατα εκχερσωθεί. Μάλιστα, όντας και η ίδια έμπειρη αλεξιπτωτίστρια όταν αντιλήφθηκε ότι ο θόλος του αλεξιπτώτου τους δεν είχε αναπτυχθεί φυσιολογικά, κατάφερε και επιβράδυνε την πτώση της, ενεργοποιώντας την τελευταία στιγμή το βοηθητικό αλεξίπτωτο το οποίο και άνοιξε λίγο πριν εκείνη προσκρούσει στο έδαφος, αποφεύγοντας έτσι τον θάνατο στο παρά ένα κυριολεκτικά.

Παρόλο που η ποινή σε βάρος του Εμίλ, θα ανακοινωθεί αργότερα, ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε ότι επιχείρησε να την δολοφονήσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης στο δικαστήριο του Ουίντσεστερ αποκαλύφθηκε ότι ο κατηγορούμενος, τελώντας εν γνώσει ότι η σύζυγός του σχεδίαζε πτώση με αλεξίπτωτο, προέβη σε δολιοφθορά του αλεξιπτώτου της, ενώ είχε κρυφτεί σε μια τουαλέτα του αεροδρομίου στο Νετέραβον, της νοτιοδυτικής Αγγλία. Αποτέλεσμα της δολιοφθοράς, το κυρίως αλεξίπτωτο ουδέποτε άνοιξε όταν εκείνη πήδηξε από το μικρό αεροσκάφος τον Απρίλιο του 2015.

Παράλληλα, στο δικαστήριο βάσει της αστυνομικής διερεύνησης διεφάνη ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα από την πτώση με το αλεξίπτωτο, ο Εμίλ είχε «πειράξει» την κουζίνα γκαζιού, προσδοκώντας να προκαλέσει έκρηξη μόλις η γυναίκα του την άναβε και αυτό παρόλου που επί τόπου βρίσκονται και τα δύο τους παιδιά, ευτυχώς με τα σχέδιά του για ακόμα μια φορά να μην στέφονται από επιτυχία.

Η εισαγγελέας Αμάντα Σάβετζ σε ανακοίνωσή της για την πορεία της υποθέσεως ανέφερε πως «Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Έμιλ Σίλιερς είχε τα κίνητρα και τις ευκαιρίες να διαπράξει αυτές τις προμελετημένες απόπειρες να δολοφονήσει τη σύζυγό του».

Εξάλλου, βάσει των όσων διερεύνησε η Αστυνομία, ο Σίλιερς είχε ως αντικεμενικό του σκοπό μετά το θάνατο της συζύγου του να καρπωθεί και επωφεληθεί της αποζημίωσης από την ασφαλιστική εταιρεία, χρήματα τα οποία φαίνεται πως θα χρησιμοποιούσε για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του.

MM