Παιδική αίθουσα στο γραφείο Πρωθυπουργού για το βρέφος της 

Παιδική αίθουσα στο γραφείο Πρωθυπουργού για το βρέφος της  | Newsit.com.cy

Από αύριο Δευτέρα η Γιάσιντα επιστρέφει στη δουλειά της, υποχρεωμένη πλέον να συνδυάζει τις ευθύνες του πρωθυπουργικού γραφείου με τις απαιτήσεις της μητρότητας

Κάποια πράγματα θα χρειαστεί να αλλάξουν. Μεταξύ αυτών είναι η πρωθυπουργική αίθουσα προετοιμασίας του τσαγιού, η οποία μετατράπηκε σε παιδικό δωμάτιο για την κόρη της Αρντερν, Νέβε Τε Αρόχα.

Μια άλλη αλλαγή αφορά την εργάσιμη ημέρα, η οποία περιλαμβάνει τώρα τον θηλασμό κάθε τρεις ώρες.

«Φυσικά είναι δύσκολο να προσαρμοστώ αυτές τις πρώτες εβδομάδες», λέει η Αρντερν, μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian για τις πρώτες εβδομάδες της μητρότητας.

«Είμαι ακόμα πολύ απασχολημένη στον χώρο εργασίας και προφανώς συμβαίνουν πολλά, αλλά ξεκλέβω αυτές τις μικρές στιγμές για να ταΐσω την Νέβε ενώ ταυτόχρονα συνεχίζω να ενημερώνομαι. Είμαι βέβαιη ότι έχοντας ένα μωρό γύρω από ένα περιβάλλον εργασίας αλλάζουν λίγο τα πράγματα..»

Η Άρντερν λέει πάντως ότι απολαμβάνει την αλλαγή αυτή στη ζωή της. Ακόμη και όταν ξυπνάει τη νύχτα από το κλάμα της Nέβε, υπάρχουν στοιχεία χαράς.

«Ακούγεται πιθανότατα αντιφατικό, αλλά έτσι αισθάνομαι».

Ο «βρεφονηπιακός σταθμός» της Nέβε είναι ένας συνδυασμός αίθουσας συνεδριάσεων και μιας μικρής κουζίνας στο κτίριο του κοινοβουλίου του Ουέλινγκτον.

Εδώ, η Αρντερν έχει τοποθετήσει ένα τραπέζι, ένα γραφείο για τον σύντροφό της, τον Κλαρκ Γκέιφορντ, όπως επίσης «κουβέρτες, παπούτσια και καπέλα» που στάλθηκαν ως δώρα μετά τη γέννηση.

«Βασικά είναι μια μικρή κουζινούλα όπου συνήθως θα έκανα ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά έχει αρκετό χώρο για να είναι εκεί», λέει η Άρντερν.

Το σχέδιο είναι ότι τη Νέβε θα φροντίζει κυρίως ο Κλαρκ, αλλά αυτές τις πρώτες εβδομάδες και μήνες τη φροντίδα θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερο η Άρντερν.

«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες αν ήμουν σε διαφορετική δουλειά να είχα μεγαλύτερη άδεια μητρότητας. Αλλά έχω το προνόμιο να κάνω αυτή τη δουλειά και πρέπει να πω και το προνόμιο να είμαι και η μητέρα. Γι` αυτό έχω κάνει αυτόν τον συνδυασμό», ανέφερε.
(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΑΓ/ΜΚ)

MM