Επίθεση στο Λονδίνο: Αποκαλύψεις για την ταυτότητα του δράστη – Βίντεο από τη σύλληψη [vid]

Επίθεση στο Λονδίνο: Αποκαλύψεις για την ταυτότητα του δράστη – Βίντεο από τη σύλληψη [vid] | Newsit.com.cy

«Είναι Βρετανός υπήκοος» είπε ο Ουάλας στο βρετανικό δίκτυο BBC TV. «Ήλθε καταρχάς από άλλη χώρα. Το περιστατικό αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή ως τρομοκρατικό και δεν το έχουμε πλήρως επιβεβαιώσει αυτό» συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Από την πλευρά της, η αστυνομία ανέφερε ότι πραγματοποίησε έρευνες σε δύο διευθύνσεις στο Μπέρμιγχαμ και σε ένα κτίριο στο Νότινγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, σε σχέση με το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο οδηγός του οχήματος είναι 29 ετών. Δεν υπήρξαν επιπλέον συλλήψεις, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση των αρχών.

Στο επίπεδο του «σοβαρού» παραμένει ο συναγερμός ασφαλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά την τρομοκρατική επίθεση στο κοινοβούλιο το πρωί, αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, γνωστή ως Cobra.

Αυτό σημαίνει ότι ένα τρομοκρατικό χτύπημα θεωρείται μεν πολύ πιθανό, αλλά όχι επικείμενο.

Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η επίθεση είναι «σοκαριστική», προσθέτοντας ότι η κα Μέι λαμβάνει διαρκείς ενημερώσεις για το περιστατικό στην Ελβετία, όπου βρίσκεται για διακοπές.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι από το 2017 είχαν εξαρθρωθεί 13 σχέδια ισλαμιστικών επιθέσεων επί βρετανικού εδάφους και τέσσερα σχέδια επιθέσεων από ακροδεξιές ομάδες.

Στο τέλος Ιουνίου βρίσκονταν σε εξέλιξη 676 διαφορετικές έρευνες από τις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, πηγές του Sky News αναφέρουν ότι ο δράστης της πρωινής επίθεσης δεν είχε μεν απασχολήσει στο παρελθόν τις υπηρεσίες πληροφοριών ασφαλείας, αλλά ήταν γνώριμος στην αστυνομία των Midlands, δηλαδή της κεντρικής Αγγλίας όπου φέρεται να ζούσε.

Το Ford Fiesta που χρησιμοποίησε για την επίθεση είναι δηλωμένο στην πόλη του Νότινγχαμ.

Ο συλληφθείς εξακολουθεί να μη συνεργάζεται με τις αρχές.

Η στιγμή της σύλληψης

MM