Γκουρού της γιόγκα και του διαλογισμού βίαζε ασύστολα μαθήτριές του!

Γκουρού της γιόγκα και του διαλογισμού βίαζε ασύστολα μαθήτριές του! | Newsit.com.cy

Οι δεκαέξι  το σύνολο καταγγέλοντες, 14 γυναίκες και δύο άνδρες, ισχυρίζονται ότι επί περίπου 15 έτη το ξακουστό θέρετρο της γιόγκα ουσιαστικά ενθάρρυνε σεξουαλικές επιθέσεις, βιασμούς αλλά και τον μισογυνισμό, προβαίνοντας εκ παραλλήλου σε «πλύση εγκεφάλου» σε εκατοντάδες μαθήτριες, προκειμένου αυτές να δεχθούν να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις με τον γκουρού Σουάμι, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Ναρσίς Ταρκάου, με στόχο την απόκτηση της πραγματικής…φώτισης τους!

Η πλειοψηφία εκ των 14 γυναικών προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Αμερική και τον Καναδά και μιλώντας στην εφημερίδα, διατηρώντας την ανωνυμία τους αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα περιστατικά που «καίνε» τον γκουρού. Τρεις από αυτές ισχυρίζονται ότι βιάστηκαν από τον Ταρκάου, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα «θεραπεύσει τα ψυχολογικά τους τραύματα». Οι υπόλοιπες τουρίστριες τον κατηγορούν ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά κατά την διάρκεια ιδιωτικών συνεδριών στο γραφείο του.

Όταν 31 γυναίκες κατήγγειλαν δημόσια τον περασμένο Ιούλιο ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά στο Αγκάμα, το θέρετρο προσπάθησε αρχικά να αποσιωπήσει το σκάνδαλο, ωστόσο πλέον η υπόθεση οδεύει προς την δικαιοσύνη.

Εξάλλου, ο γκουρού Σουάμι στο ενδιάμεσο εγκατέλειψε το νησί Κο Πανγκάν πριν από μερικές εβδομάδες, διαφεύγοντας από την Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γκουρού ξεκινούσε με απρεπείς χειρονομίες στις μαθήτριές του κατά τη διάρκεια των συνεδριών, θωπεύοντας διάφορα επίμαχα σημεία του σώματός τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους και βάζοντας εν συνεχεία τα δάχτυλά του στα γεννητικά τους όργανα. Όταν εκείνες διαμαρτύρονταν, ο ίδιος επέμενε λέγοντας «εγώ ξέρω τι είναι καλό για σένα».

Σε κάποιες περιπτώσεις, δεν σταματούσε μόνο εκεί, εξαναγκάζοντάς τις μαθήτριες να κάνουν κανονικά σεξ μαζί του.

Σύμφωνα με κάποιες από τις καταγγέλλουσες, οι οποίες παρά τις παρενοχλήσεις που δέχονταν, εντούτοις συνέχιζαν να επισκέπτονται το θέρετρο για χρόνια παρά τα όσα βίωναν, εξηγούν τη συμπεριφορά τους λέγοντας ότι ο γκουρού τις υπέβαλε σε ένα είδος «πλύσης» εγκεφάλου, πείθοντάς τις ότι, αν σταματούσαν να έρχονται σ’ εκείνον και μιλούσαν στις Αρχές, θα τις ακολουθούσε «κακό κάρμα» για όλη την διάρκεια της ζωής τους!

Από την ίδρυσή της το 2003, η Αγκάμα Γιόγκα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη σχολή ταντρικής γιόγκα στον κόσμο, με χιλιάδες μαθητές ετησίως. Εκτός από τη βασική σχολή στην Ταϊλάνδη, διαθέτει παραρτήματα στην Ινδία, την Κολομβία και την Αυστρία, ενώ τα τρία τέταρτα των μαθητών της είναι γυναίκες.

ΠΗΓΗ: The Guardian

MM