Τριμερής Ελούντας: Εκτενή δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο για τη Σύνοδο Κορυφής Αναστασιάδη – Σίσι – Τσίπρα

Τριμερής Ελούντας: Εκτενή δημοσιεύματα στον αιγυπτιακό Τύπο για τη Σύνοδο Κορυφής Αναστασιάδη – Σίσι – Τσίπρα | Newsit.com.cy

Αναλυτικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλ Αχράμ» που βασιζόμενο και στην επίσημη ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας, αναφέρει ότι πρόκειται για την 6η κατά σειρά Σύνοδο Κορυφής, κατά την οποία πρόκειται να εξεταστούν τρόποι για την «αντιμετώπιση κοινών απειλών στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, αναφέρει ότι θα διεξαχθούν και χωριστές συναντήσεις τόσο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα με τον Αιγύπτιο ηγέτη.

Η αγγλόφωνη αιγυπτιακή εφημερίδα «Egyptian Gazette» κάνει μία πλήρη καταγραφή των όσων πρόκειται να διαμειφθούν στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής, στην Ελούντα της Κρήτης.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η τριμερής Σύνοδος Κορυφής επιδιώκει να στηρίξει την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου και να ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο για τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών, για την αντιμετώπιση προκλήσεων, κυριότερες των οποίων είναι η τρομοκρατία, η καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης στη Μέση Ανατολή, η στήριξη κοινών επενδύσεων, η υλοποίηση έργων οικονομικής συνεργασίας και η αναβάθμιση των εμπορικών σχέσεων των τριών χωρών».

Παράλληλα, στο ίδιο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη από την Βαρκελώνη, σύμφωνα με τον οποίον, η συνεργασία των τριών χωρών «προήγαγε τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

MM