Η επιμονή του υπαλλήλου έβγαλε το νεογνό από τα σκουπίδια του Νοσοκομείου Λεμεσού

Η επιμονή του υπαλλήλου έβγαλε το νεογνό από τα σκουπίδια  του Νοσοκομείου Λεμεσού | Newsit.com.cy

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο, η Γιώργος φαντάρος, περιέγραψε το χρονικό τις συγκλονιστικής ιστορίας.

´´Χθες γύρω στο μεσημέρι ενημερώθηκα από ένα από τους υπαλλήλους, ο οποίος είναι ο άνθρωπος ο οποίος επί καθημερινής βάσης συλλέγει τα ιατρικά απόβλητα βάση νενομισμένης και καθιερωμένης διαδικασίας από το νοσοκομείο, ότι σε ένα από τα κιβώτια, το οποίο ´´ευτυχώς´´ ήταν ανοικτό, εντοπίστηκε το νεκρό νεογνό´´.

Όπως περιγράφει ο κύριος Φαντάρος στην αρχή νόμισε πως ήταν κάτι επιπόλαιο, γιατί όπως εξήγησε καμιά φορά μπορεί να δουν κάτι οι υπάλληλοι στα νοσοκομεία και να το μεγιστοποιήσουν.
Αλλά στην επιμονή του υπαλλήλου ο οποίος μου έδειξε μια φωτογραφία η οποία πραγματικά με σόκαρε, ζήτησα αμέσως να επιστραφεί το κιβώτιο στο νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια επικοινώνησα με το διευθυντή του νοσοκομείου του ανέφερα ακριβώς τι είχε γίνει, ο άνθρωπος έδειξε όντως θορυβημένος μου υποσχέθηκε ότι θα λάμβανε όλα τα απαραίτητα μέτρα και έστειλα πίσω το κιβώτιο όπως ήταν με το «περιεχόμενο». Όπως μας εξήγησε ο κύριος Φαντάρος, η διαδικασία συλλογής και διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων είναι μια διαδικασία που πρέπει να χαρακτηρίζεται πάντα από μια σοβαρότητα και να ακολουθούνται νόμοι και κανονισμοί πολύ αυστηροί. Η διαδικασία είναι νενομισμένη και τυποποιημένη.

Θα πρέπει ουσιαστικά , συνέχισε, όλα τα αντικείμενα που παραλαμβάνονται από τα νοσοκομεία, τα οποία μπορεί να είναι είτε σε σακούλες, είτε σε κιβώτια, είτε σε ειδικά άλλα δοχεία πλαστικά τα οποία πάνω έχουν το διεθνές σήμα βιολογικού κινδύνου πρέπει να είναι πάντα σφραγισμένα και επιπλέον η δική μας η άδεια και οι ευρωπαϊκές οδηγίες λέγουν ότι οι συσκευασίες αυτές πρέπει να είναι πάντα ερμητικά κλειστές και η διαδικασία πάντα ξεκινά με μια συσκευασία κλειστή .

Άρα εάν το κιβώτιο ήταν κλειστό όπως προνοεί ο νόμος δεν θα εντόπισαν ποτέ το νεκρό νεογνό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
– Απίστευτο : Νεκρό νεογνό βρέθηκε στα απόβλητα του Νοσοκομείου Λεμεσού
– Απίστευτη τραγωδία σε τράπεζα – Υπάλληλος καταπλακώθηκε από κέρματα
– Λευκωσία: Σοβαρά τραυματισμένος 22χρονος μοτοσικλετιστής

MM