Οι κυπριακές Αρχές ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς

Οι κυπριακές Αρχές ελέγχουν περιουσιακά στοιχεία του Γιανουκόβιτς | Newsit.com.cy

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες και Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και προβαίνουν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και τους απαραίτητους ελέγχους, στη βάση των προνοιών της απόφασης και του κανονισμού της ΕΕ που αφορούν στην επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά συγκεκριμένων προσώπων λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μεταξύ των 18 προσώπων περιλαμβάνεται ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Νικόλα Αζάροφ.

Η ανακοίνωση εξεδόθη ύστερα από σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών της Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα αυτό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας και της ΜΟΚΑΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δυνάμει της Απόφασης 2014/119/ΚΕΠΠΑ και του Κανονισμού 208/2014 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ισχύ από 6 Μαρτίου 2014, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν την υποχρέωση να προχωρήσουν στην άμεση δέσμευση των χρηματοοικονομικών πόρων και κεφαλαίων 18 προσώπων, τα οποία αναφέρονται στα παραρτήματα των προαναφερόμενων νομικών πράξεων.

«Οι αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές της Δημοκρατίας βρίσκονται σε πλήρη συντονισμό και προβαίνουν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και τους απαραίτητους ελέγχους, στη βάση των προνοιών της εν λόγω Απόφασης και Κανονισμού», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

30.000 Ρώσοι στρατιώτες στην Κριμαία

Κρεμασμένοι στο… τηλέφωνο ενώ η Ουκρανία διαμελίζεται – Ομπάμα: «Βλαντιμίρ, κάνε πίσω!» – Πούτιν: «Μπαράκ, μη θυσιάζεις τη σχέση μας για την Κριμαία

Financial Times: Γιατί οι αγορές δείχνουν ανοσία στην Ουκρανική κρίση

Ο Άσαντ στηρίζει τον Πούτιν στην κρίση της Ουκρανίας

MM