Υπερβολική η επίθεση για ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο λένε οι λογιστές

Υπερβολική η επίθεση για ξέπλυμα χρήματος στην Κύπρο λένε οι λογιστές | Newsit.com.cy

«Φαίνεται, και η δική μας πληροφόρηση αυτή είναι, ότι μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα μας είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά, κάτι το οποίο νομίζω φαίνεται και από τη γενική αξιολόγηση της χώρας», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας συνάντησης με κλιμάκιο της Τρόικας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ Κυριάκος Ιορδάνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Ιορδάνου είπε πως «εμείς θεωρούμε ότι η επίθεση, η οποία έγινε κατά κύριο λόγο πέρσι ήταν υπερβολική και θέλουμε να πιστεύουμε ότι στην Κύπρο δεν συμβαίνει τίποτα διαφορετικό απ` ό,τι συμβαίνει σε άλλη χώρα της ΕΕ».

Όπως είπε, ο κλάδος των λογιστών εργάζεται -και αξιολογείται από την Τρόικα- σε σχέση με το κτίσιμο κάποιων νέων διαδικασιών, που αφορούν κυρίως την παροχή διοικητικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες κάτω από το πλαίσιο του συγκεκριμένου νόμου και ως εποπτική Αρχή κάτω από το νόμο ξεπλύματος παράνομου χρήματος και παρεμπόδισης χρηματοδότησης τρομοκρατικών ενεργειών φτιάχνουμε νέους μηχανισμούς για να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο αυτή η διαδικασία.

Σε ερώτηση αν σε σύγκριση με πέρσι παρατηρείται βελτίωση της όλης εικόνας της Κύπρου, ο κ. Ιορδάνου είπε πως ο ίδιος πιστεύει πως σε ό,τι αφορά το ευρύτερο κλίμα η εικόνα βελτιώνεται.
«Δεν νομίζω ότι η Τροϊκανοί έχουν την ίδια άποψη που είχαν πέρσι πριν να ξεκινήσουν τις επαφές», είπε και επανέλαβε ότι σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα στην Κύπρο δεν γίνεται τίποτα διαφορετικό σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Εξήγησε, τέλος, ότι έχουν βελτιωθεί οι μηχανισμοί, οι κανονισμοί, αλλά και η εποπτική δραστηριότητα του Συνδέσμου σε συνεργασία και με τις τρεις εποπτικές αρχές, (ΣΕΛΚ, Δικηγορικός Σύνδεσμος και Κεφαλαιαγορά), οι οποίες είναι εξουσιοδοτημένες από το νόμο σε συνεννόηση και με την ΚΤΚ και τη ΜΟΚΑΣ, όπου χρειάζεται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λευτέρης Χριστοφόρου: Με δυναμισμό θα διεκδικήσω ό,τι δικαιούται η Κύπρος από την Ευρώπη

Προς ολοταχώς για τη νέα εκταμίευση ύψους €186 εκατ. – Η Τρόικα ανάβει το πράσινο

MM