Δύο χρόνια ζωής κλείνει ο ανακαινισμένος ζωολογικός κήπος Λεμεσού

Δύο χρόνια ζωής κλείνει ο ανακαινισμένος ζωολογικός κήπος Λεμεσού | Newsit.com.cy

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10:00, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν στις 10:45 ο Δήμαρχος Λεμεσού, Αντρέας Χρίστου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου και ο Διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, Λάμπρος Λάμπρου. Ακολούθως όλοι θα τραγουδήσουν το «Χρόνια Πολλά» και θα σβήσουν τα κεριά των γενεθλίων.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, οι «Φίλοι της Γης Κύπρου» θα διοργανώσουν παιχνίδια για να πάρουν μέρος τα παιδιά, τα οποία περιλαμβάνουν κυνήγι θησαυρού, παντομίμα και το παιχνίδι «Βλέπω με τα μάτια κλειστά».

Η CYMEPA (Φίλοι της Θάλασσας) θα προβάλουν στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ζωολογικού Κήπου, ολιγόλεπτη εκπαιδευτική ταινία με θέμα «Θάλασσα, Πηγή Ζωής» και μετά θ’ ακολουθήσει διαγωνισμός ερωτήσεων για παιδιά, με τους νικητές να κερδίζουν αναμνηστικά δώρα.

Επίσης, ο οργανισμός «Ανάκυκλος Περιβαλλοντική», θα φτιάξει με τα παιδιά κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και ρούχα, ενώ στον πάγκο «Ηλιομαγειρέματα» θα γίνεται παρασκευή φαγητού με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Λειτουργός του Δήμου Λεμεσού θα ενημερώνει επίσης για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, ενώ στον πάγκο «Μαθαίνω να Φυτεύω», το κάθε παιδί θα φυτέψει ένα σπόρο για να τον πάρει μαζί του στο σπίτι και να τον φρονίζει.

Επίσης στο χώρο θα υπάρχει Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα ‘Προστατεύω το Περιβάλλον’, Ζωγραφική Προσώπου, πάγκος να παίξουν τα παιδιά με πλαστελίνη και ανάγνωση παραμυθιών σε τρείς γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά και Ρώσικα), από επαγγελματίες δασκάλες.

MM